Pitanje je DANA kada će se ponovo zorom hapsiti po Budvi?! - Volim Podgoricu

Pitanje je DANA kada će se ponovo zorom hapsiti po Budvi?!

Nije specijalno tužilaštvo do sada mnogobrojnim otkrivenim i procesuiranim korupcionaškim aferama stavilo tačku na provjere poslovanja bivšeg rukovodstva budvanske opštine.

Kako pouzdano saznaje Televizija “Vijesti” pitanje je dana kada će upravo po nalogu specijalnog tužilaštva, pripadnici policije ponovo zorom hapsiti po Budvi, makar one koji još uvijek borave u metropoli crnogorskog turizma, a da se nijesu već do sada našli iza spuških bedema zbog već počinjenih malverzacija.

U tom predmetu istražitelji su utvrdili da je bivše rukovodstvo budvanske opštine tačnije bivši gradonačelnici Rajko Kuljača i Lazar Rađenović sa još desetak njima povezanih osoba eksproprijacijom zemljišta opštinsku kasu oštetili za više miliona eura. Oni su navodno, eksproprisali opštinsku zemlju, lažno prikazujući da je zbog tih parcela neophodno vratiti novac ranijim vlasnicima.

Imena ostalih osumnjičenih pa i da li će se spisku za hapšenje kao šef organizovane kriminalne grupe opet naći nekada visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović za sada nije poznato, baš kao ni to da li će se Kuljača, prvi svjedok saradnik uz čiju pomoć je Marović i pao u ruke istražitelja, ponovo naći kao svjedok tužilaštva.

TV “Vijesti” nezvanično saznaje, da je Rađenović nekoliko puta iz spuškog zatvora gdje se nalazi na izdržavanju kazne zbog slučaja u javnosti poznatom kao Košljun dovođen kod specijlnih tužilaca, a da je svoj iskaz dao i Kuljača.

Ni kada ova akcija bude realizovana, istragama neće biti kraj. TV “Vijesti” pouzdano saznaje da zbog višemilionske štete nanijete budvanskoj kasi su aktivna još najmanje tri slučaja.

Ipak svi slučajevi, na kojima istražitelji opsežno rade, kako saznaje TV “Vijesti” za sada ne vode do bivšeg šefa budvanske Skupštine Bora Lazovića, za čije ime se nezvanično povezuju mnogobrojne malverzacije zemljom počev od slučaja Košljuna.

Zbog dobre „ograđenosti“ istražitelji su, dodaje naš sagovornik, nemoćni i da dođu do bivšeg ministra za urbanizam Branimira Gvozdenovića, protiv koga su nevladine organizacije ali i opozicija do sada podnijele nekoliko krivičnih prijava. Posljednja je predata tužilaštvu prošle godine i to zbog nezakonitog tendera za prodaju opštinskog zemljišta na lokalitetu Buljarica.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com