Jadran napada finale Regionalne lige - Volim Podgoricu

Jadran napada finale Regionalne lige

Regularni dio su završili sa 11 pobjeda, remijem i četiri poraza, ali ih sada očekuje potpuno novo takmičenje. Novi veliki izazov za našeg šampiona vaterpolisti Jadran Carina večeras (20.15h) igraju protiv Mladosti u polufinalu fajnal fora Regionalne lige koji se igra u Dubrovniku.

Ekipa, koju predvodi Vladimir Gojković, je uoči početka završnog turnira uspjela da izbjegne velikog favorita i šampiona Evrope Jug. Imali su dovoljno vremena da se pripreme, poprave neke stvari u igri i sada jurišaju na finale.

“Igra se na neutralnom bazenu, u pitanju je jedna utakmica u kojoj nema popravnog. Mladost je ozbiljan tim, ima kvalitete kojih smo svjesni i na koje smo obratili pažnju tokom priprema”, rekao je Gojković.

Novljani su ove sezone odigrali mnogo važnih mečeva, iako je ekipa mlada selektor reprezentacije Crne Gore tvrdi da su njegovi momci spremni za novu borbu u bazenu.

“Psihički smo spremni da se nosimo sa ovim izazovom”, ističe Gojković.

“Odigrali smo mečeve sa jakim timovima ove sezone i vjerujem da će nam to pomoći da odgovorimo na pritisak koji uvijek nose utakmice na finalnim turnirima”.

Jadran Carine i Mladost su se ove sezone sastali dva puta u regularnom dijelu sezone. U Igalu je bilo 11:7 za našu ekipu, dok je Mladost bila bolja u Zagrebu 9:7. Kako Jadran mora odigrati da bi upisao veliku pobjedu?

“Odbrana mora da bude kompaktna, jer je ona naš zaštitni znak i iz nje crpimo energiju u napadu. Ako budemo pravi, vjerujem da smo bliži pobjedi i plasmanu u finale”, naglašava Gojković.

Glavno pitanje ovog finalnog turnira Regionalne lige je može li neko zaustaviti Jug? Aktuelni vladar Evrope je apsolutni favorit, samo su jednom izgubili u regularnom dijelu, a jure šestu uzastopnu titulu.

“Svi očekuju Jug u finalu, ali mi prvo moramo da mislimo na Mladost. Ako dođemo do finala, potrebno je da odigramo gotovo perfektno da bismo došli u situaciju da mislimo o trofeju”, kaže Gojković i nastavlja :”Ipak, u jednoj utakmici je sve moguće, a favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mi smo ove sezone napravili iskorak osvajanjem drugog mjesta. S te strane smo zadovoljni sezonom, ali želimo da se dokažemo i na finalnom turniru”, poentirao je Vladimir Gojković.

U drugom polufinalu će se sastati Jug i Partizan (18.30h), a oba meča će prenositi Arenasport 1.

Štritof: Mi smo tim u stvaranju

Ekipa Mladosti je ove sezone jednom slavila protiv Jadran Carina, ali trener hrvatskog predstavnika Ratko Štritof smatra da njegova ekipa nema dovoljno iskustva.

“Mi smo tim u stvaranju. Imamo potencijala, ali nemamo dovoljno iskustva, a ono se stiče na ovakvim utakmicama i turnirima”, rekao je Štritof koji zna ko je glavni favorit.

“Jug je favorit, Jug je šampion Evrope. Međutim, sada ne razmišljamo o Dubrovčanima i eventualnom finalu. Mislimo samo o tome kako da odigramo dobro i kako da pobijedimo Jadran”, dodao je Štritof.

(Dnevne novine)

1 komentar

  1. I merely wished to generate a quick comment in an effort to express gratitude back for all those wonderful pointers that you are posting at this site. Time consuming internet investigation has right at the end during the day been rewarded with top quality strategies to share with my guests. I would state that most of us traffic are truly endowed to appear in a fantastic network with lots of marvellous people with useful hints. I’m quite privileged to get used your webpages and appear forward to really more fabulous minutes reading here. Thanks again for many things.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com