Članstvo u NATO ne ugrožava odnose sa Srbijom - Volim Podgoricu

Članstvo u NATO ne ugrožava odnose sa Srbijom

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da članstvo Crne Gore u NATO ne može da ugrozi dobre odnose sa Srbijom.

Vujanović je danas, nakon svečane sjednice Skupštine opštine Ulcinj, koja je održana povodom Dana opštine, izrazio poštovanje premijeru Srbije Aleksandru Vučiniću za sve ono što čini za dobrosusjedske odnose Crne Gore i Srbije.

“Siguran sam da se prepoznalo u Srbiji njegova posvećenost ekonomskom razvoju i postizanju boljeg životnog standarda u Srbiji i uvjeren sam da će kroz to što se prepoznalo on uspjeti na ovim izborima da bude i predsjednik Republike Srbije. Smatram da ničim naše članstvo u NATO-u ne može da utiče na naše odnose. To je stvar naših spoljnih politika. I mislim da se spoljne politike moraju uvažavati i u smislu poštovanja suvereniteta i ravnopravnosti svake države”, kazao je Vujanović nakon svečanosti, odgovarajući na pitanja novinara.

Predsjednik je kazao da je uvjeren da će kosovski parlament ratifikovati sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom.

“Mi u Crnoj Gori smo izvršili ratifikaciju Sporazuma o granici. Imamo razumijevanje i strpljenje za ono što će se na Kosovu odlučiti i smatramo da će se na Kosovo jednim pažljivim odnosom, uz strpljenje koje Crna Gora ima, izvršiti ratifikacija. Očekujemo da je to interese građana Kosova, čiji vizni režim zavisi od toga i Crna Gora će sa pažnjom i punim strpljenjem čekati odluku Parlamenta Kosova”, kazao je V ujanović odgovarajući na pitanje da li očekuje da će u kosovskom parlamentu doći do ratifikacije sporazuma o razgraničenju sa CG.

Na pitanje novinara šta će biti ako do ratifikacije ne dođe, Vujanović je kazao da je “uvjeren da će se sa jednim pažljivim odnosom i strpljenjem riješiti to pitanje unutar kosovskog Parlamenta”.

Vujanović se danas sastao i sa predsjednikom Albanije Bujarom Nišanijem sa kojim je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razmijenimo mišljenja o odnosima dvije zemlje koji su “zaista i sadržajni i prijateljski”.

(CdM)

1 komentar

  1. I enjoy you because of all of your labor on this website. My mom really loves conducting internet research and it’s easy to understand why. I hear all relating to the powerful mode you offer advantageous tips on your blog and improve contribution from people on this theme so my simple princess is actually learning a great deal. Have fun with the rest of the year. You have been conducting a fantastic job.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com