ŠEF KRIMINALNE GRUPE U BOLNICI - Volim Podgoricu

ŠEF KRIMINALNE GRUPE U BOLNICI

Nekadašnji visoki funkcioner DPS-a, Svetozar Marović nalazi se na liječenju u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava” u Beogradu.

Direktor bolnice dr Milan Savić kazao je za “Blic” da je Marović već desetak dana u toj ustanovi, ali da o njegovom zdravstvenom stanju ne može da daje informacije.

“Pacijent je došao po preporuci nekih kolega zbog tegoba za koje su oni mislili da su vaskularne i da ga mi sada u tom smislu ispitujemo. To ispitivanje smo skoro obavili, možda nam ostaje još eventualno jedan ili dva pregleda”, rekao je.

Marović je ponovo tražio od kotorskog Osnovnog suda da odloži njegov odlazak u spuški zatvor.

Marović je ranije tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije. Po osnovu dva sporazuma, ukupno je osuđen na  tri godine i 10 mjeseci zatvora, 100.000 eura novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i da vrati preko milion eura.

Njemu bi zatvorska kazna mogla biti uvećana za 12 mjeseci, jer još nije platio dvije novčane kazne od po 50.000 eura.

Osuđeni šef budvanske kriminalne grupe sa tužiocima se nagodio da uplati 100.000 eura  u budžet Crne Gore, najkasnije tri mjeseca od pravosnažnosti presude.

Sporazumom je precizirano da će sud novčanu zamijeniti zatvorskom kaznom ako ne plati u predviđenom roku.

“Tako što će za svakih započetih 25 eura novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora, s tim da kazna ne može biti duža od šest mjeseci”, piše u nagodbi.

Prema saznanjima “Vijesti”, istekao je rok za uplatu novčane kazne jer je presuda postala pravosnažna u decembru prošle godine.

Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović potvrdio je “Vijestima” da Budvanin  još nije platio dio novčanih kazni.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com