Železnjak: Uvlačeći CG u NATO, Đukanović sebi potpisuje surovu presudu - Volim Podgoricu

Železnjak: Uvlačeći CG u NATO, Đukanović sebi potpisuje surovu presudu

Član Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Sergej Železnjak  kazao je da bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović odlično shvata kakav dosije protiv njega postoji na Zapadu i da zato pokušava da maksimalno pokaže lojalnost.

Foto: Sputnjik

“Ali mi odlično razumijemo da ako je Zapadu Đukanović uopšte potreban, onda će to biti samo dok ne potpiše dokumenta koja su Zapadu korisna. I ako sticajem nepovoljnih okolnosti Crna Gora postane članica NATO-a, Đukanović NATO-u više neće biti potreban. Oni neće željeti da se prljaju vezom sa takvim diskreditovanim političarom. Zato, u suštini, uvlačeći Crnu Goru u NATO, Đukanović sam sebi potpisuje dosta surovu presudu. Čudno je da on to ne razumije”, rekao je Železnjak gostujući u „Sputnjik intervjuu“ zajedno sa Vladislavom Bojovićem iz Demokratskog fronta i Aleksandrom Rakovićem iz Instituta za noviju istoriju Srbije.

On je istakao da čak ni u Senatu SAD koji je odobrio Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u nije krio da time zapravo ciljaju Rusiju.

“Naravno, za jastrebove NATO-a važno je da na svaki način pokušaju da zaoštre konfrontaciju sa Rusijom. Crna Gora je u takvoj situaciji samo talac NATO-a. Osim toga, u samoj Crnoj Gori situacija je vrlo nemirna. Tamo je oštar unutrašnji sukob i nasilno uvlačenje u NATO može izazvati kolaps unutar crnogorske države. Oni političari koji uskraćuju narodu pravo na vlastito mišljenje očigledno jednostavno guraju zemlju u sukob, daj Bože da ne bude građanski. Znamo da u Crnoj Gori postoje ogromna količina oružja, veoma velika korupcija i organizovani kriminal, a kako će sve te destruktivne okolnosti uticati na situaciju sada je čak teško i pretpostaviti”, rekao je Železnjak.

Istakao je da su optužbe o navodnoj umiješanosti Moskve u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori besmislica koju je je smislio Đukanovićev režim da bi opravdao vlastite represije nad za njega nepoželjnim političarima Crne Gore.

(Sputnjik)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com