PODGORICA: Queen zatvara City Groove - Volim Podgoricu

PODGORICA: Queen zatvara City Groove

 

Uz hitove jednog od najvećih bendova XX vijeka, čiji opus vole svi – od ljubitelja klasične do pop i rok muzike, a povodom 40 godina od objavljivanja albuma “News of the World’’, ovogodišnja završnica festivala City Groove protećiće u znaku hitova grupe Queen.

Bend Queen Real Tribute nastao je 2005. godine, kada se nekoliko istinskih zaljubljenika u muziku grupe Queen okupilo u želji da naprave veče posvećeno Frediju Merkjuriju, Brajanu Meju, Džonu Dikonu i Rodžeru Tejloru i odsviraju dio velikog opusa fantasticne britanske četvorke. Neizmjerna ljubav prema njihovom muzičkom izrazu i posvećenost njihovoj ideji da prenesu zvuk legendarnog benda drugima odvela ih je mnogo dalje od toga. U prethodnih 12 godina od kada Queen Real Tribute postoji, imali su priliku da nastupaju širom svijeta, a među najznačajnije koncerte ističu one u Brazilu, gdje su u preko 50 gradova odsvirali više od 70 koncerata.

Ono što je veoma karakteristično za ovaj popularni sastav je da pored toga što veoma vjerodostojno izvode najbolje pjesme legendarne britanske grupe, oni i scenskim nastupom podsjećaju na njih, a i tonski zvuče kao Queen. Instrumente na kojima sviraju prilagodili su zvuku grupe Queen, te imaju i ista pojačala na kojima su i oni svirali. Kvalitetom i šarmom osvojili su mnogobrojnu publiku širom svijeta, a njihov rad uvažava i podržava i veliki broj njihovih kolega, predstavnika svjetske muzičke scene.

Queen Real Tribute do sada nijesu nastupali u Crnoj Gori, pa će im premijerni koncert u okviru City Groove festivala biti prvi nastup u našoj zemlji, na njihovu radost i na radost publike. Pored Queen Real Tribute, za sada je poznato da će na trećem izdanju festivala City Groove, koji će se održati od 2. do 4. juna na Stadionu malih sportova, nastupiti i poznati francuski DJ i producent Bob Sinclar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com