PRIJETIO KOLEGI UBISTVOM: “Đe si bagro, dođi da te ubijem” i “Đe si p..ko, ubiću te ko zeca” - Volim Podgoricu

PRIJETIO KOLEGI UBISTVOM: “Đe si bagro, dođi da te ubijem” i “Đe si p..ko, ubiću te ko zeca”

Sutkinja Osnovnog suda u Pljevljima Ljiljana Popović oglasila je juče krivim predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića (DPS) i izrekla mu novčanu kaznu od 600 eura zbog ugrožavanja sigurnosti svom partijskom kolegi iz DPS-a Žarku Vukoviću.

Novčana kazna će se zamijeniti kaznom zatvora, ako Đačić u roku od tri mjeseca od pravosnažnosti presude ne uplati novac u budžet Crne Gore.

Prvi čovjek Pljevalja, koji juče nije prisustvovao izricanju presude,  prema odluci suda dužan je da uplati i 403,50 eura budžetu Crne Gore na ime sudskih troškova.

Na presudu  ima pravo žalbe Višem sudu u Bijelom Polju.

Popovićeva je kazala da je na osnovu izvedenih dokaza nesumnjivo dokazano da je Đačić počinio  krivično djelo.

Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore (članu 186)  za krivično djelo koje se Đačiću stavljeno  na teret, propisana je novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Kako je utvrdio sud, predsjednik Opštine Pljevlja  početkom oktobra prošle godine telefonskim putem prijetio je ubistvom Vukoviću.

Oštećeni je  od Đačića tražio da mu isplati 5.000 eura odštete, ali će se taj njegov zahtjev rješavati u parničnom postupku koji  namjerava da pokrene.

Sa telefonskog broja koji pripada Đačiću, 1. oktobra 2016. upućena su  dva poziva na broj njegovog partijskog druga iz DPS-a.

U optužnom predlogu tužioca Ivana Gačevića piše da je Đačić pozvao Vukovića 1. oktobra dva puta, obraćajući mu se riječima – “Đe si bagro, dođi da te ubijem” i “Đe si p..ko, ubiću te ko zeca”.

Nakon toga prvi čovjek Pljevalja kolima je došao blizu Vukovićeve kuće, gdje je kroz otvoreni prozor automobila Vukovićevoj supruzi rekao da živi sa lošim čovjekom i da će mu on biti sudbina “a ne Joksovići”.

Đačić je na prvom ročištu tvrdio da nije zvao Vukovića.

Negirajući krivicu, na sudu je kazao  da smatra da kao predsjednik Opštine mora na određeni način da pruži  otpor primitivizmu i ljudima koji stoje nisko na društvenoj ljestvici, odnosno, kako je rekao – škartu.

“Škart pokazao istinu, a krem je po ko zna koji put slagao”…

Vuković je “Vijestima” kazao da nije zadovoljan visinom kazne Đačiću i očekuje da će tužilac uložiti žačbu na predsudu, s obzirom na to da on kao oštećeni na to nema pravo.

“Ovo je najmanja moguća kazna kojom je Đačić kažnjen i zato smatram da je obaveza tužioca da izjavi žalbu. U svakom slučaju, zadovoljan sam što sam dokazao da je Đačić lagao kada je tvrdio da mi nije prijetio. Civilizacijski škart na sudu je pokazao istinu, a civilizacijski krem je po ko zna koji put slagao, što je tragično za Pljevlja. Kako da građanin vjeruje lokalnoj samoupravi kad ona i sama laže“, prokomentarisao je Vuković presudu.

Rekao je da zamjera sutkinji  Popović što mu nije omogućila da u završnoj riječi kaže sve što je planirao.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com