ŠOKIRALI SE: Ribari na plaži pronašli KOFER u kojem je bio LEŠ - Volim Podgoricu

ŠOKIRALI SE: Ribari na plaži pronašli KOFER u kojem je bio LEŠ

Ruskinja Katerin Laktionova je patila od anoreksije, a policija smatra da je preminula od te bolesti, nakon čega je njena majka Gulnara Laktionova (48) u psihički nestabilnom stanju leš stavila u kofer i bacila ga u more

Tijelo, koje je u kovčegu bilo zamotano u crnu plastičnu vreću, 25. marta pronašli su ribari, a njena je majka svoj postupak navodno priznala bliskom prijatelju. Obdukcija nije pokazala znakove nasilne smrti na tijelu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Photononstop

Foto-ilustracija: Profimedia/Photononstop

Novine Corriere Romagna pišu da se jedan prijatelj zabrinuo nakon što se nije čuo ni s njom, ni s njenom majkom još od 10. marta, a potom je saznao za strašno otkriće. Nekoliko je puta zvao majku pokojne i ona mu je napokon priznala da je tijelo stavila u kovčeg i bacila ga u vodu, nakon što ga je najmanje nedjelju dana držala u kući.

Mrtva je. Gledala sam je danima i tada sam izgubila razum, zatvorila je u kovčeg i bacila ga u vodu – rekla je Katerinina majka prijatelju.

Gulnara Laktionova je avionom otišla za Rusiju neposreno prije nego što je pronađeno tijelo njene ćerke, a nije jasno ima li namjeru da se vrati. Svojim advokatima je rekla da je “izgubila razum i da se njen svijet raspao”, piše talijanska agencija ANSA.

Foto-ilustracija: noelozanophoto / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

Foto-ilustracija: noelozanophoto / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

– Ne znam ništa. Ne sjećam se ničega. Ne osjećam se baš čisto u glavi – rekla je Gulnara za ruski NTV. Istovremeno, istraga italijanske policije traje i dalje.

Katerina Laktionova bila je bivši model, a u trenutku smrti imala je jedva 35 kilograma, piše britanski Daily Mail. Njen izgled bliske osobe opisale su kao “kost i koža”. Tokom 2015. godine neko kraće vrijeme je provela u bolnici kako bi se liječila od anoreksije, a u februaru ove godine tražila je dozvolu za boravak od italijanskih vlasti kako bi nastavila tretman, piše ANSA.

Daily Mail pak piše da je Katerinu njena majka htjela da odvede u Rusiju na liječenje, a njen otac Aleksander (46) je potvrdio da su majka i ćerka prije dvije godine otišle u Italiju iz istog razloga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com