Ubice Šaranovića zapalile auto i automatsku pušku? - Volim Podgoricu

Ubice Šaranovića zapalile auto i automatsku pušku?

Crni “BMW“ bez registarskih oznaka i automatska puška, za koje se sumnja da su korišćeni u likvidaciji Danilovgrađanina Slobodana Saranovića, pronađeni su juče u naselju Dub u blizini Kotora, piše Pobjeda.

Iz Uprave policije juče su saopštili da su puška, automobil i tragovi DNK poslati na vještačenje Forenzičkom centru u Danilovgradu.

“Preduzimaju se i druge mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li su zapaljeno vozilo, puška i ostali predmeti povezani sa planiranjem ili izvršenjem bilo kojeg krivičnog djela”, kazali su iz policije.

Policija je ranije u okviru istrage o ubistvu Saranovića saslušala članove barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović. Oni su dali izjave u svojstvu građana i nakon ispitivanja pušteni jer su imali jak alibi.

Šaranović je ubijen 11. marta ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz “BMW-a“ ispalile skoro 30 metaka u Saranovića. Na njega su pucale dvije osobe iz dva različita oružja.

Šaranović je izašao iz pritvora tri mjeseca ranije 9. decembra prošle godine, gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je zajedno sa Nikšićaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića.

Samo nekoliko dana nakon što se Saranović našao na slobodi, prijavio je policiji da je pokušana njegova egzekucija. Istražiteljima je predao i pištolj i mobilni telefon koji je nosio potencijalni ubica sa kojim je komunicirao.

Tim povodom Specijalno tužilaštvo formiralo je predmet i Saranović je saslušan u svojstvu svjedoka, ali pomaka u istrazi nije bilo. Iako se sumnjalo da se radi o osobi koja je povezana sa “škaljarskim klanom“, koji je bio angažovan da ubije Saranovića, njeno ime nije se našlo na listi osumnjičenih.

Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Saranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43) koji kontroliše “škaljarski klan“ iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića.

Nikola Bojović ubijen je krajem aprila 2013. godine u centru Beograda, a kao direktni počinilac označen je Saša Cvetanović, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu.

Slobodanov brat Branislav Saranović (66) ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvijetljen. Slobodan je kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.

Bojović se nalazi u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenogdržanja oružja i falsifikovanja isprave. Spanska policija je Bojovića sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com