ZABRANA: BEZ TELEFONA U ŠKOLI - Volim Podgoricu

ZABRANA: BEZ TELEFONA U ŠKOLI

Ne zna se precizno koliko od 620 učenika Osnovne škole „Risto Manojlović“ ima mobilni telefon, ali se zna da ubuduće neće moći da ih koriste u objektu te ustanove i u učionicama. Takvu odluku donijela su odjeljenjska vijeća, Nastavničko vijeće, a juče ju je potvrdio i Školski odbor, piše Pobjeda.

Uslovi su se stekli nakon što je kućni red škole dopunjen odredbom da đaci ne mogu koristiti telefone u holu i u učionicama.

Direktor škole Zoran M. Rakočević kaže da su uputili obavještenje roditeljima od kojih su tražili da pomognu u sprovođenju te odluke, jer je korišćenje mobilnih telefona ugrozilo tražene vaspitno-obrazovne standarde u učionicama.

“Obavijestili smo roditelje da će u slučaju nedozvoljenog korišćenja telefoni biti oduzeti i da će biti pozvani roditelji da preuzmu aparate. Ti učenici će biti disciplinski kažnjeni i biće im smanjena ocjena iz vladanja”,  kazao je Rakočević.

Razlog za takvu odluku je i činjenica da su učenici snimali predavanja nastavnika i „postavljali“ ih na društvenim mrežama.

Nastavnica crnogorskog jezika i predsjednica Školskog odbora Gorica Ilinčić kaže da su telefonski zvukovi činili atmosferu u učionici nepodnošljivom.

“Način na koji pojedini učenici koriste telefone u totalnoj je suprotnosti sa vaspitno-obrazovnim standardima u učionicama. Pored poruka i zvučnih signala, u poslednje vrijeme su počeli da snimaju detalje sa časova u učionicama i da ih postavljaju na društvenim mrežama. Guli smo da neki roditelji traže da im se djeca javljaju između časova i tokom školskih odmora. Ako već roditelji na tome insistiraju, mogu da izađu u školsko dvorište i da se jave”,  istakla je Gorica Ilinčić.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com