Zdravo Berane: Odbornici DPS-a u zabludi da se vlast može preuzeti bez izbora - Volim Podgoricu

Zdravo Berane: Odbornici DPS-a u zabludi da se vlast može preuzeti bez izbora

Vladajuća kolaicija Zdravo Berane oglasila se saopštenjem u kome navode da je “očito da je neko doveo u zabludu odbornike DPS-a da mogu koristiti mehanizme iz nekih drugih Opština i da se vlast moze preuzeti bez izbora, dilovima i mahinacijama tj. političkim korupcijama”.

“Situacija u kojoj jedan odbornik vladajuće koalicije hoće da bude ,,zaštitnik“ građana Berana i ,,heroj“ da preuređuje izbornu volju građana nije kuriozitet za našu Opštinu, već viđena stvar ,, deja vu“ i poznat recept u režiji DPS-a. Što bi narod rekao “DPS-ovac se vraća kući”, kaže se u saopštenju.

Iz ove kolaicije navode da je “OO DPS, koji je u prethodnom periodu imao većinu i vršio vlast u Opštini Berane, pokazao kako je to radio na način što nije nijedan projekat izveo do kraja, nije riješio probleme ni u gradu ni u mjesnim zajednicama, ostavio milionska dugovanja, a na drugoj strani otuđio državnu odnosno Opštinsku imovinu zloupotrebom službenog položaja, zbog

Njega su bivši rukovodioci nedavno po nalogu SDT-a uhapšeni pa naprasno pušteni, zapošljavali i zaposlili sve članove porodica lokalnog DPS-a, dodijelili im stanove pod povoljnim uslovima ili besplatno, neizmirivali obaveze prema državi za poreze i doprinose pa su službenici u Opštini i radnici u Opštinskim preduzećima radili na crno i još mnogo toga, što građani pamte”.

“No i pored loših izbornih rezultata, ne samo 2014-e već i oktobra 2016-te oni i dalje pokušavaju da se vrate, preuzmu lokalnu vlast i dovrše započeto i unište sve. Neprestano od gubljenja vlasti ubjeđuju svoje pristalice da će lokalna vlast koalicije ,,Zdravo Berane“ trajati tri pa šest mjeseci, pa još jedno godišnje doba itd, ali na njihovu žalost mandat traje redovno za vrijeme na koje su izabrani, a svi oni projekti koje oni nisu bili sposobni da završe ili su im ta sredstva trebala za lične potrebe,  realizuje ih koalicija ,,Zdravo Berane“, ali ne za sebe nego za dobrobit svih građana Berana”, kaže se u saopštenju.

Kolaicija Zdravo Berane saopštava da ih “ne čudi nas da predsjednik OO DPS, Bogdan Fatić, kao opozicioni odbornik govori o lošim rezultatima rada ove vlasti, ali je začuđujuće i zabrinjavajuće da ne govori o svom učešću kao odborniku vladajuće većine u prethodnom sazivu lokalnog parlamenta kada je učestvovao u donošenju Odluka sa trajnim posljedicama po građane Berana vjerovatno pokušavajući da sebe abolira”.

“Podsjećanja radi kada su donošene Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Ulice ,,Slobode i mira“ – obilaznice gdje je po svim zakonskim propisima i etičkim principima morao makar prijaviti da ima privatni interes prije nego što učestvuje u odlučivanju. Treba li podsjetiti na dane i mjesece kada je grad bio zatrpan smećem, kada su građani imali masovno trovanje sa gradskog vodovoda, šta je bilo sa zgradom za penzionere, sa poklonjenim zemljištem za stambenu zgradu za službenike Centra bezbijednosti, za plaćanje kamata u iznosu od sto i nešto hiljada eura izvođačima radova, porušenu Hala sportova” – navodi se u saopštenju.

Iz vladajuće koalicije dodaju da “sve ovo ne treba da nas čudi što na radnim tijelima glasaju za, a na Skupštini protiv i mijenjaju mišljenje za Odluke koje su u interesu svih građana, jer nisu navikli da grade nego da ruše, da daju nego da prisvajaju”.

“Veliki književnik Mmeša Selimović kaže : ,,Može li više ljudi misliti istom glavom?“Odbornici DPS-a mogu, jer su puki izvršioci naloga kako da glasaju, a sa njima i onaj jedan “uzdržani”. Vjerovatno da im teško pada što će se u Opštini Berane realizovati milionski projekti, a da oni ne učestvuju u njima. Odbornik Đurišić pod motom uzdržani u potpunosti se stavio u službu opozicije u lokalnom parlamentu. Kako drugačije tumačiti da od prve pa do petnaeste sjednice nije prestao da napada vlast kojoj ,,navodno“ pripada, Vlast koja radi u interesu svih građana, a ne u interesu pojedinaca i kojoj lični interes nije na prvom mjestu, već pošten i odgovoran rad. Dobro bi bilo da odbornik Đurišić saopšti građanima koje predstavlja šta je to za njih uradio i kako im je pomogao, jer bitna su djela a ne riječi tj. prazna priča. Takođe, neophodno je da objasni zbog čega  svojim glasanjem ,,uzdražanim“ onemogućava i sprečava razvoj grada”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će lokalna vlast Koalicije ,,Zdravo Berane“ na čelu sa predsjednikom Opštine će dati sve od sebe da zaštite Opštinsku i državnu imovinu i završe projekte koje su od interesa za ovaj grad i nastaviti da obezbjeđuju bolje uslove za život građana.

“Kaže se da slučajnosti nema, pa nije ni slučajno što su na  XV-oj sjednici u opozicionim klupama svi bili na broju, kako bi se obezbijedila podrška i pokušao spriječiti rad lokalnog parlamenta i kako se ne bi donijele Odluke od važnosti za razvoj grada. Koalicija ,,Zdravo Berane“ za dosadašnji rad izvršnog organa Opštine i rad starješina organa lokalne uprave daje punu podršku zbog savjesnog, profesionalnog i časnog odnosa prema funkcijama na kojima se nalaze” – piše u saopštenju kolaicija Zdravo Berane koju čine SNP i DF.

Iz ove koalicije koja vlada u Beranama na kraju upućuju poziv da “ukoliko i jedan građanin ima sumnju u koruptivni i nezakonit rad sadašnje lokalne vlasti, adresa mu je SDT Crne Gore”.

 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com