Medojević: Mafija jača od korumpirane policije - Volim Podgoricu

Medojević: Mafija jača od korumpirane policije

Novi teroristički napad u Baru, samo dokazuje tvrdnje Demokratskog fronta, da je dugogodišnja kohabitacija DPS-a i mafije, razorila institucije sistema zadužene za borbu protiv mafije, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

U eksploziji koja je rano jutros uznemirila Barane uništen je privatni automobil komandira Interventne jedinice barskog Centra bezbjednosti Ivana Đokovića.

“Ako državni organi, a posebno ANB i granična policija već decenijama učestvuju kao logistička podrška švercu cigareta, droge i oružja, dijeli sa mafijom i DPS profit od šverca, nemoguce je očekivati od DPS vlasti da napadne na mafiju. Mafija u Crnoj Gori je danas organizovanija, opremijenija i bogatija od policije, a ima i logističku zaštitu od ANB koji kontroliše određeni broj tužilaca, sudija, i zna da je jača od ove i ovakve države ojađene vladavinom lopovske sekte DPS”, naveo je Medojević.

Dodaje da premijer Duško Marković “zna da je policija nemoćna u borbi protiv mafije koja ima podršku DPS-a”.

“Danas narko klanovi u Crnoj Gori imaju veći politički uticaj i značaj u društvu od policije. U policiji svi znaju ko su korumpirani policajci koji iglavnom kontrolišu granice ili su zaduženi upravo za borbu protiv organizovanog kriminala ili za borbu protiv šverca. Ti prljavi operativci i šefovi imaju milionsku  imovinu, oni se druže sa kriminalcima, zajedno slave, kumuju, idu na svadbe. Zato, ova oštra izjava Markovića, da je mafija bacila rukavicu u lice državi, je tragikomična jer se odavno u Crnoj Gori zna gdje završava država, a gdje počinje mafije. DPS je političko krilo mafije. Oni podržavaju šverc, a skoro svi narko klanovi podržavaju DPS. Već par godina traje rat između narko klanova koji je uzdrmao i destabilizovao državu Nasilje i terorizam se pojačava i ugrožena je bezbjednost građana i stabilnost države”, saopštio je Medojević.

Ističe i da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog profila.

“Njega je napravio DPS i sve dok je DPS na vlasti neće biti ni rješenja. Zato je smjena DPS i formiranje prve slobodne, demokratske patriotske Vlade, na koju mafija neće imati uticaj, preduslov bilo kakve ozbiljne akcije i pobjede države nad mafijom”, zaključio je Medojević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com