“Muhović otvoreno vrijeđa i omalovažava crnogorska nacionalna osjećanja i državni integritet Crne Gore” - Volim Podgoricu

“Muhović otvoreno vrijeđa i omalovažava crnogorska nacionalna osjećanja i državni integritet Crne Gore”

Crnogorska je pozvala Bošnjačku stranku da se oglasi povodom novih izjava funkcionera te stranke Adnana Muhovića, koji, kako su saopštili “otvoreno vrijeđa i omalovažava crnogorska nacionalna osjećanja i državni integritet Crne Gore”.

Ističu da je njima problematično što nakon svega što je izjavio Muhović Bošnjačka stranka “ponovo “hrabro” ćuti” iako predstavlja značajan dio vlasti u državi.

“Još uvijek ne želimo vjerovati da njihovo ćutanje znači odobravanje ovako skandaloznih izjava mlađanog Muhovića, ali svakako da im ćutanje nije dobar politički izbor. Pitamo se smiju li odćutati navode: “Meni je Bosna država matičnog naroda, a Sarajevo duhovni i kulturni centar… i krv moju za Bosnu moju, za južni Sandžak i život svoj…ja prema Podgorici vrlo malo osjećam, a prema Cetinju ne osjećam ništa… dakle kada idem na Cetinje nosim pasoš”. Ćutanje je samo ponekad mudar izbor, ali ovo nije takav slučaj”, saopšteno je iz Crnogorske.

Dodaju da je najmanje što očekuju od Bošnjačke stranke da se ogradi od ovakve i ranije date izjave svog visokog funkcionera i “pruže javno izvinjenje zbog posljedica koje je ovakva izjava mogla proizvesti”.

“Mi u Crnogorskoj programski baštinimo “ustavni patriotizam” koji podrazumijeva ljubav i poštovanje prema svojoj domovini Crnoj Gori i svim njenim građanima. Upravo zbog toga smo se i smatrali pozvanim da reagujemo u ovoj nemiloj političkoj situaciji i skrenemo pažnju Bošnjačkoj stranci na nedopustivo-uvredljivo ponašanje njenog funkcionera koji vrijeđa naša nacionalna i državna osjećanja. Mi svoju zemlju ne dijelimo na primorje, centralni dio, Sandžak i slično jer jednako volimo svaki pedalj svoje domovine. Mi volimo i poštujemo Bosnu i Sarajevo i dijelili smo kao ljudi bol i patnju sa stradalnicima tih prostora. Mi poštujemo i cijenimo veliki doprinos bošnjačkog naroda u obnovi crnogorske nezavisnosti i baš zato reagujemo i tražimo od Bošnjačke stranke da ne ćuti kada u državi gdje oni vrše vlast njihov funkcioner iznosi mišljenje da je to samo dijelom (južni sandžak) njegova zemlja, a ostatak nje tuđinski”, navodi se u saopštenju.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com