SASLUŠAN BARJAKTAROVIĆ: Vlasnik firme “Tehnostar” bio u “dilu” sa Opštnom - Volim Podgoricu

SASLUŠAN BARJAKTAROVIĆ: Vlasnik firme “Tehnostar” bio u “dilu” sa Opštnom

Vlasnik firme “Tehnostar” iz Berana Žarko Barjaktarović saslušan je juče u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji se vodi protiv bivšeg predsjednika te opštine Vuke Golubovića i njegovih saradnika, saznaju Vikend novine. Time je Specijalno tužilaštvo proširilo izviđaj pokrenut prošle sedmice protiv Golubovića, njegovog brata Milana Golubovića koji je bio na čelu Agencije za izgradnju Berana, kao i načelnika u katastru Darka Mališića i službenika katastra Momčila Tajičiča i Vučete Mališića koji se sumnjiče da su zajedno oštetili opštinsku kasu za više stotina hiljada eura.

Barjaktarović se sumnjiči da je u dilu sa Golubovićem i ostalima po veoma povoljnim uslovima dobijao atraktivne lokacije za izgradnju stambenih objekata na teritoriji Berana, a po enormono visokoj cijeni prodavao svoje zemljište Opštini kako bi se izgradila zaobilaznica u tom gradu.

Kako su za VN saopštili branioci Barjaktarovića, advokati Lazar Aković i Milica Tomović, njihov klijent je kategorički negirao izvršenje krivičnog djela tvrdeći da je sve radio u skladu sa zakonom.

“Naš klijent je više od dva sata saslušavan od strane tužioca i dao je detaljnu odbranu kojom negira da je počinio krivčno djelo koje mu se stavlja na teret”, kazali su advokati.

Bivši predsjednik Opštine Berane Golubović se sumnjiči da je preko Agencije za izgradnju grada, na čijem je čelu bio njegov brat, ali i službenika beranskog katastra na sebe, druge osobe i firme prebacio desetine hiljada kvadrata gradskog građevinskog zemljišta. Tužilaštvo, između ostalog, sumnja da su Golubović i ostali uhapšeni omogućavali firmi “Tehnostar” iz Berana da mimo zakonske procedure i po povoljnim uslovima kupuje opštinsko zamljište. Vlasnik ove firme Žarko Barjaktarović, poznatiji pod nadimkom Bakule, važio je za glavnog lokalnog tajkuna u to vrijeme u Beranama.

On je kupio građevinsko preduzeće “Izgradnja” koje je bilo u stečaju i tako naslijedio veliko zemljište. Dobar dio te zemlje eksproprisan je u vrijeme izgradnje zaobilaznice u Beranama, odnosno ulice pored Lima. Zauzvrat je ili dobijao druge atraktivne lokacije za izgradnju stambenih objekata ili naplaćivao mnogo više nego što eksproprisano zemljište vrijedi.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com