EVROPA PORUČILA CRNOJ GORI: Treba vam još 30 specijalaca! - Volim Podgoricu

EVROPA PORUČILA CRNOJ GORI: Treba vam još 30 specijalaca!

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) koje radi pod komandom specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, mora da poveća broj pripadnika sa 20 na 50, smatra ekspert Evropske komisije, Mauricio Veranese.

Potrebno je, kako je ocijenio, da se dodatno pojača funkcionalna zavisnost službenika zaposlenih u SPO od glavnog specijalnog tužioca i poveća broj službenika sa 20 na 50.

“Potrebno je da se izmijeni pravilnik kako bi se omogućilo da SPO sprovodi specijalne istražne mjere samostalno, bez neophodnog oslanjanja na Odsjek za posebne provjere, kao i da se obezbijedi direktan pristup Nacionalknom sistemu, ako ikad bude uspostavljen”, naveo je Veranese u svom Izvještaju u koji su “Vijesti” imale uvid.

On je preporučio da treba da se preduzmu svi neophodni koraci kako bi se obezbijedilo da SPO uskoro bude smješten u istoj zgradi sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Veranese je saopštio da je potrebno da se još obučavaju službenici SPO, putem naprednih ad-hok praktičnih poobuka na radnom mjestu o visokoj korupciji, pranju novca i finansijskim istragama.

1 komentar

  1. Many thanks for creating the effort to discuss this, I feel strongly about this and like learning a great deal more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your webpage with a great deal more information? It’s extremely beneficial for me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com