IZ MANASTIRA UKRALI 11.000 EURA! Arsenije: Ništa im više nije sveto - Volim Podgoricu

IZ MANASTIRA UKRALI 11.000 EURA! Arsenije: Ništa im više nije sveto

Ne­po­zna­ti po­či­ni­lac, ili vi­še njih, prije dvije noći su iz ko­na­ka Ma­na­sti­ra Ko­si­je­re­vo, u Pe­tro­vi­ći­ma, na sa­moj gra­ni­ci sa Her­ce­go­vi­nom, otu­đi­li oko 11 hi­lja­da eura.

Ka­ko je „Da­nu” ka­zao je­ro­mo­nah Ar­se­ni­je Sa­mar­džić, igu­man ma­na­sti­ra, na­kon ve­čer­nje slu­žbe vi­dio je da su vra­ta na ko­na­ku otvo­re­na. Pri­mi­je­tio je i da je pro­zor obi­jen, a ne­stao je i no­vac ko­jeg je osta­vio u pri­ze­mlju, na jed­nom od ta­nji­ra. Od­mah je po­zvao po­li­ci­ju.
Je­re­mo­nah je is­pri­čao i da je pre­kju­če pri­mio po­ziv od ne­po­zna­te oso­be ko­ja ga je pi­ta­la da li mo­že u ma­na­sti­ru da se ku­pi med, a ras­pi­ti­va­la se i o to­me u ko­je vri­je­me su slu­žbe.
– Sve se od­i­gra­lo za vri­je­me ve­čer­nje slu­žbe. Pre­po­sta­vljam da je u pe­ri­o­du od 19 do 19.30 ča­so­va pro­val­nik is­ko­ri­stio mo­ju ne­pa­žnju. Osta­vio sam ot­klju­ča­na vra­ta od ko­na­ka, ne na­da­ju­ći se da će se ova­ko ne­što do­go­di­ti u ma­na­stir­skom kom­plek­su. Ru­ko­vo­dim se či­nje­ni­com da je u pi­ta­nju sve­to mje­sto, ali po sve­mu su­de­ći vi­še ni­šta ni­je sve­to – ka­že je­ro­mo­nah Ar­se­ni­je.
Ni­je ni slu­tio da će na­kon od­slu­že­ne ve­čer­nje li­tur­gi­je do­ži­vje­ti ova­kvu ne­pri­jat­nost.
– Dok sam pri­la­zio ko­na­ku pri­mi­je­tio sam da su vra­ta otvo­re­na, što mi je bi­lo sum­nji­vo. Kro­čiv­ši na vra­ta pri­mi­je­tio sam da ne­ma nov­ca ko­ji sam osta­vio na jed­nom od ta­nji­ra na nat­ka­sni u pri­zem­nom di­je­lu ko­na­ka, de­sno od ula­za. Taj no­vac ni­je bio ma­na­stirs­ki. Pri­lo­zi su ov­dje ja­ko ma­li. Tih je­da­na­est hi­lja­da eura je pri­log mog pri­ja­te­lja i bio je na­mi­je­njen za grad­nju pu­ta u se­lu So­mi­na, gdje se ina­če na­la­zi dio ma­na­stir­skog kom­plek­sa – is­pri­čao je igu­man Ar­se­ni­je, do­da­ju­ći da su lo­po­vi na­vje­ro­vat­ni­je po­bje­gli kroz pro­zor ko­na­ka.
Po­li­ci­ja je od­mah do­šla na li­ce mje­sta i uvi­đaj su ka­sno prek­si­noć oba­vi­li pri­pad­ni­ci nik­šić­kog Cen­tra bez­bjed­no­sti ko­ji in­ten­ziv­no tra­ga­ju za po­či­ni­o­ci­ma.
Ma­na­stir­ska cr­kva u Pe­tro­vi­ći­ma je sa­gra­đe­na u pr­voj po­lo­vi­ni če­tr­na­e­stog vi­je­ka, a na­kon što su ga Tur­ci po­ru­ši­li, ma­na­stir je ob­no­vljen 1817. go­di­ne. Zbog iz­grad­nje Bi­leć­kog je­ze­ra ma­na­stir je sa pr­vo­bit­ne lo­ka­ci­je, li­je­va oba­la Tre­bi­šnji­ce, pre­mje­šten u Pe­tro­vi­će 1979. go­di­ne. L.N.

Istraga

O krađi u manastiru obaviješteno je Osnovno državno tužilaštvo koje je pokrenulo istragu. Tokom jučerašnjeg dana saslušano je više osoba koje su inspektorima saopštile detalje pljačke. Ipak, ime počinioca niko nije mogao da otkrije.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com