NAPAD NA POLICAJCA: Saslušano 30 osoba! - Volim Podgoricu

NAPAD NA POLICAJCA: Saslušano 30 osoba!

Ukupno 30 osoba, među kojima i većina članova kriminalnog klana pokojnog Luke Đurovića, koji sada predvodi Alen Kožar, saslušani su u okviru istrage o eksploziji automobila komandira Interventne jedinice Centra bezbjednosti Bar, Ivana Đokovića, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, svi koji su saslušani odbili su poligrafsko ispitivanje, a istražitelji će provjeriti njihove alibije.

Policija je izuzela video zapise sa obližnjih zgrada što vjeruju da će pomoći istražiteljima u rasvjetljavanju eksplozije.

Ranije je zaplijenjeno i više automobila koji pripadaju članovima kriminalne grupe, kako bi se provjerilo da li su korišćena u krivičnim djelima.

Eksplozija u zoru

Automobil „golf seđam“ komandira Đokovića uništen je u snažnoj eksploziji koja je oko četiri sata u subotu ujutro odjeknula u Ulici Rista Lekića, iza zgrade suda.

Iz policije su ranije saopštili da su na tragu tome ko bi mogao da bude povezan sa ovim kriminalnim aktom, kao i da se intenzivno rade na pronalaženju dokaza koji bi potvrdili policijske indicije.

Iz policije nijesu zvanično naveli da li sumnjaju da upravo kriminalna grupacija pokojnog Luke Đurovića ima veze sa podmetanjem bombe.

Ocijenili su da napadom na Đokovića kriminalne grupe na području Bara pokušavaju da zaustave policijske mjere prevencije potencijalnih kriminalnih djela kao i otkrivanje počinilaca nekih ranijih krivičnih djela.

 Odlučno protiv kriminala

„Uprava policije je odlučna u borbi protiv organizovanog i svih vidova kriminala. Napad na imovinu policijskog službenika motiviše nas da te aktivnosti sprovodimo još žustrije i odlučnije, u zakonskim okvirima i u tijesnoj saradnji sa tužilaštvom“,  naveli su iz Uprave policije.

Ističe se da je barska policija od dolaska novog načelnika Draga Spičanovića i njegovih saradnika postigla zavidne rezultate. Kao primjer navodi se da su sva krivična djela prijavljena u martu ove godine na području opštine Bar stoprocentno rasvijetljena.

Povodom eksplozije u Baru, u subotu se oglasio i premijer Duško Marković, ističući da napad na automobil jednog od komandira policije predstavlja rukavicu bačenu državi u lice i da će vlast bez milosti odgovoriti na takve napade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com