PLJAČKA NEVIĐENIH RAZMJERA: Ogroman hotelski kompleks u Budvi izdat za 6.000 eura! - Volim Podgoricu

PLJAČKA NEVIĐENIH RAZMJERA: Ogroman hotelski kompleks u Budvi izdat za 6.000 eura!

Hotel „Park“ u Budvi, koji je na atraktivnoj lokaciji, izdat za samo 6.000 eura mjesečno, a iza ovog mutnog posla stoji direktorka ALSU Danijela Vazura.

Vrijedna imovina koju srpska državna firma „Epsturs“ ima u Crnoj Gori izdata je po bagatelnoj cijeni, a zatim je to preduzeće nedavno otjerano u stečaj kako bi određeni ljudi mogli da nastave s malverzacijama.

Sve je urađeno uz blagoslov direktorke Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) Danijele Vazure, saznaje Kurir.

„Epsturs“, naime, u svom vlasništvu u Budvi, i to na izuzetno atraktivnoj lokaciji, posjeduje hotel „Park“, koji se sastoji iz centralne i hotelske zgrade i bungalov apartmana sa ukupno 900 ležajeva. Međutim, prije samog otvaranja stečaja, ovo preduzeće je potpisalo ugovor sa turističkom agencijom iz Beograda, kojoj je sve nabrojano iznajmljeno po cijeni od samo 6.000 eura mjesečno, što je daleko ispod stvarne vrijednosti.

– Ovo je jedan od najštetnijih ugovora po Srbiju i „Epsturs“. Ta cijena je bagatelna, jer se, na primjer, prosječan kafić u Budvi tokom sezone iznajmljuje za 6.000 eura, pa zamislite tek koliko vrijedi ova imovina. Radi se o ekskluzivnoj lokaciji u Budvi, ali nekome je odgovarao ovakav posao. Postoje sumnje da su se određena lica debelo ugradila, a sumnjivo je i što je sve to urađeno uoči samog stečaja – priča izvor Kurira.

On objašnjava da je, nakon što je preduzeće otišlo u stečaj, za stečajnog upravnika postavljen Miloš Borovčanin, koji je odmah procijenio da je ovakav ugovor o zakupu štetan, te nije želio da potpisuje takve papire, zbog čega je ubrzo smijenjen, i to po nalogu direktorke ALSU Danijele Vazure.
– Vazura zatim na to mesto postavlja svog čovjeka, prilično neiskusnog Miloša Maljevića, koji je nastavio sa štetnom praksom devalviranja državne imovine – dodaje naš sagovornik.

Komentar od Vazure juče nije bilo moguće dobiti.

Dobrivoje Petrović
PLJAČKA NEVIĐENIH RAZMJERA

Dobrivoje Petrović, predsednik Savez udruženja stečajnih upravnika Srbije, za Kurir oštro osuđuje, kako kaže, ovakav napad na državnu imovinu:

– Ukoliko su svi ovi navodi tačni, radi se o beskrupuloznoj pljački državne imovine velikih razmjera. Nadam se da će nadležni organi istražiti ove vrlo uznemiravajuće podatke, a takođe očekujem i da vrh vlasti pronađe vremena da se pozabavi kadrovskim promenama u Ministarstvu privrede i ALSU.

Kurir

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com