PODGORICA: “Veče aforističara” u KIC-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Veče aforističara” u KIC-u

Veče aforističara Crne Gore biće održano u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u utorak, 11. aprila, sa početkom u 19 časova.

Na ovoj večeri humora i satire, i dobrog smijeha, predstaviće se brojni aforističari iz Crne Gore: Radomir Racković, Ilija Lakušić, Vladislav Vlahović, Dejan Tofčević, Dragan Koprivica, Jovan Eraković, Bojan Rajević, Ljubomir Bulatović, Marinko Pavićević, Milica Papović, Višnja Kosović, Dragan Pavličić, Zoran Raonić, Miško Jokić i Miladin Joksimović. Na večeri aforizama biće pročitani i aforizmi Đorđa Latinovića, ambasadora BiH u Crnoj Gori, kao gosta večeri.

S obzirom na ovakvu manifestaciju, koja je sa velikim uspjehom održana i prošle godine u prepunoj sali KIC-a “Budo Tomović”, uz sjajnu atmosferu i aplauze publike, i ovoga puta se očekuje puna sala, a ulaz je slobodan.

Veče organizuju aforističari Crne Gore, koji već godinama njeguju ovu literarnu formu, a neki od njih uspješno reprezentuju našu zemlju i na stranim festivalima humora i satire.

Ovo veče aforizama, kao i sami odaziv velikog broja aforističara, predstavlja dokaz više da, pored festivala humora i satire u Danilovgradu i Pljevljima, Podgorica, kao glavni grad Crne Gore, već odavno zaslužuje da u svojim programima ima i jednu ovako značajnu kulturnu manifestaciju.

Veče humora i satire otvoriće doajen crnogorskog pozorišnog života i kulturni poslenik, reditelj Blagota Eraković, a program će voditi glumica Adriana Žolja Bošković.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com