PODGORIČANIN U PRITVORU - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN U PRITVORU

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku borda direktora Novog duvanskog kombinata Podgorica (NDKP) Isatu Boljeviću koji se dovodio u vezu sa 8.000 zaplijenjenih paketa švercovanih cigareta, pišu Dnevne novine.

Boljević je uhapšen u četvrtak pod sumnjom da je počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju, odakle je sproveden na saslušanje u Tužilaštvo.

Pred Specijalnim tužiocem je negirao krivicu, navodeći da cigarete koje su zaplijenjene u magacinu firme “Golden gejt” nijesu bile namijenjene za ilegalni izvoz, već da su tu skladištene jer nije bilo mjesta u skladištu NDPK. Takođe, tvrdio je i da je od nadležnih državnih organa tražio dozvolu za izvoz cigareta.

Kako je za Boljevićem bila raspisana potjernica, on se sam predao policiji na graničnom prelazu Božaj. Pred istražiteljima je tvrdio da prethodnih dana nije bio u bjekstvu, već da je bio službeno odsutan, a da je tužilaštvu najavio svoj dolazak u državu.
Tužilaštvo sumnjiči Boljevića da je, zajedno sa Viktorom Drešajem, organizovao šverc veće količine cigareta.

Navodno, sirovine duvana nabavljane su krijumčarskim putem iz Albanije, nakon čega je prerada i proizvodnja obavljana u Duvanskom kombinatu. Tako proizvedene cigarete, koje nijesu registrovane na našem tržištu, zatim su skladištene na periferiji Podgorice i pripremane za krijumčarenje prema zemljama Bliskog istoka. Dio tih cigareta je zaplijenjen prije petnaestak dana u stovarištu koje su iznajmili od firme “Golden gejt” u Tuzima, a sumnja se da to nije jedino stovarište koje je korišteno u ove svrhe.

Akcija Specijalnog tužilaštva i policije traje već nekoliko mjeseci, kada se došlo do prvog operativnog podatka o sumnjivom biznisu u NDKP i skladištu sa cigaretama bez akciznih markica. Nedugo zatim, po na­lo­gu is­tra­žnog su­di­je Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, specijalni tim ušao je u No­vi du­van­ski kom­bi­nat i po­čeo pre­tres i pro­vje­ru do­ku­men­ta­ci­je u na­stav­ku is­tra­ge o za­pli­je­nje­nim ci­ga­re­ta­ma u Tu­zi­ma.

1 komentar

  1. Sigurnim korakom, u sverc, drogu, kriminal, ubistva, bombanje, paljenje… Ljudi DPS je rak rana naseg drustva, kancer! Ajmo da ga odstranimo! Svi protiv DPS mafije, oni su stvorili ovakav ambijent, dje mladi nemaju izbora u zivotu… Ceraju djecu u kriminal, a posle ih hapse i ucijenjuju! DPS je kriv, sto nam truje omladinu i porodice! Bagro napolje iz VLade, nelegalno ste tamo! Narod vas ne zeli, i ne glasa! Kradetete sve, od izbora, do cigara! Napolje iz SKlupstine lopovi i lazovi! DPS je izdajnicka Kvislinska stranka! Unistavaju CG ljudi, dokle vise cete trpjet narode ovu stoku???

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com