PODGORIČANIN UHAPŠEN - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN UHAPŠEN

Službenici Uprave policije –Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su 08.04.2017.godine lišili slobode D.B. (52) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela falsifikovanje novca i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštili su portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

Naime, 07.04.2017. godine službenici ovog Odsjeka su u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije Osnovnog suda u Podgorici izvršili pretres kuće koje koristi D.B. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli:

  1. Puškomitraljez (automatsku pušku) sa okvirom za municiju u kom su se nalazila 73 metka;
  2. Kutiju sa 10 metaka kalibra 9 mm luger;
  3. Kutiju sa 50 metaka kalibra 9 mm luger;
  4. Sedam metaka nepoznatog kalibra;
  5. Nož crne boje sa platnenom futrolom;
  6. Nož sa metalnom futrolom;
  7. falsifikovanih 30 (trideset) novčanica u apoenima od po 500,00€ koje je, kako se sumnja u porodičnoj kući držao sa namjerom da ih stavi u opticaj kao prave.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se u ovom događaju radi o dva krivična djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje novca.

Osumnjičeni D.B. je, nakon lišenja slobode uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu na dalju nadležnost zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Oduzeto oružje, municija i novac će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja, navodi se u saopštenju UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com