DPS: Očajnički pokušaji lidera DF-a da se spasu odgovornosti - Volim Podgoricu

DPS: Očajnički pokušaji lidera DF-a da se spasu odgovornosti

Nakon što je DF na današnjoj konferenciji za medije kazao da je razbio aferu državni udar u paramparčad, oglasio je i DPS. U ovoj partiji ističu da očajnički pokušaji Andrije Mandića i Milana Kneževića da se spasu od odgovornosti pred institucijama i građanima Crne Gore za svoj zločinački naum koji su planirali 16. oktobra 2016. godine, ih tjera iz jedne u drugu laž i glupost.

“DF je jedina kriminalna grupa koja sebe predstavlja kao političku partiju, i to je odavno jasno ukupnoj crnogorskoj i međunarodnoj javnosti. Od prvih njihovih izjava da su pohapšeni i optuženi za pokušaj terorističkog napada „samo bezazlene zanatlije i turisti“, nekako se ipak dođe do toga da partneri Mandića i Kneževića nijesu toliko bezopasni. A što su sa takvim ljudima dogovarali i radili ova dvojica lidera DF-a i njihovi prijatelji Šišmakov i Popov, te zašto su dva puta izbjegli suočavanje sa Sinđelićem u crnogorskom Tužilaštvu, ako su tako uvjereni u svoju nevinost, Mandić i Knežević će imati vremena da objašnjavaju pred sudom nakon podizanja optužnice”, kazali su u DPS-u.

Kako su naglasili, to što DF sebi dozvoljava da preuzima nadležnosti ne samo crnogorskih, već i hrvatskih i međunarodnih institucija, dokaz je da je ta grupacija spremna na sve, ne bi li se na svaki mogući način oslobodila bilo kakve odgovornosti, ne samo za pokušaj terorističkog napada, već i za sva druga nedjela koja su počinili i dalje ih čine, pod izgovorom političke borbe.

“Njihova grčevita borba za spašavanje sopstvene kože očigledno ih tjera da više ne biraju ni sredstva ni način za izmišljanje novih laži i navodnih „dokaza“ što ih, uz konstantno besprizorno vrijeđanje državnih institucija i Specijalnog državnog tužioca kojeg su do juče dizali u zvijezde, uvodi direktno u anarhiju. DF ne treba da brine o saradnji crnogorskih, srpskih, hrvatskih i međunarodnih pravosudnih i policijskih organa, to nije ni njihov, ni posao bilo koje političke partije, već međudržavna obaveza. Bolje im je da pripremaju odbranu, kako stvari stoje i sudeći po nivou panike u koju su upali, imaće priliku da u redovnom postupku objašnjavaju otkud oni sa Sinđelićem i njemu sličnima”, kazali su u DPS-u.

(CDM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com