Početna » NOVOSTI » Hronika » PODGORICA: Djevojka će robijati dva mjeseca

PODGORICA: Djevojka će robijati dva mjeseca

Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša osudila je je juče na dva mjeseca zatvora Draganu Janjušević (19) iz Nikšića zbog za kupovine lične karte uoči prošlogodišjih izbora, dok je Vesnu Nikoliću (58) osudila na mjesec uslovno, primanje novca da ne bi glasala na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori održanim u oktobru 2016. godine, pišu Dnevne novine.

Sudija je u obrazloženju presude kazala da je dokazano da je Janjušević počinila krivično djelo, dok je za Nikolić kazala da su vještaci u nalazu naveli je bila bitno smanjena uračunljiva.

U optužnom predlogu se navodi da je Janjušević 14. oktobra 2016. godine, na protivpravan način uticala na Vesnu Nikolić da na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori zakazanim za 16. oktobar 2016, ne vrši pravo glasanja.

Janjušević je toga dana došla u kuću kod Nikolićeve u nikšićkom naselju Mušovina i dala joj 60 eura, da ne glasa na pralamentarnim izborima.

Okrivljena Nikolić je uzela ovaj novac, a za uzvrat joj predala svoju ličnu kartu, bez koje ne bi mogla da ostvari pravo glasanja.

Check Also

Knežević ranije izlazi iz zatvora

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Bivši spuški zatvorenik: Nakon izlaska mnogi su primorani da se vrate ulici kako bi preživjeli

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

1 komentar

  1. Ljudi jeli moguce da su osudili ovo dijete od 19 godina, i to jos zensko.. A najmanje 1000 aktivista to radi pred svake izbore. Pa sto ne uhvatiste DPS funkcionere koji su ih podvodili i navodili ovu djecu da cine ova bezakonja! Sramno! Sram vas bilo i Sudije i Sudstvo komplet je da vas cojek pljune kad god vas na ulicu vidi! Nemate damu da uhapsite prave nalogodavce, jer su u upravnom odboru DPS, za koji pola sudstva direktno radi! Oloshi! Pa dijete od 19 god da ide da robija! ? Kukavice, nesoji, imate li vi cerke , sestre , unuke, kukavice! DOcice narod po vas, da vas zbaci sa Vlasti, nece proc ni par mjeseci! Gotovi ste oloshi DPSovski!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *