Krapović: Turistička organizacija je labuđa pjesma DPS-a - Volim Podgoricu

Krapović: Turistička organizacija je labuđa pjesma DPS-a

Novokonstituisana Skupština najjače crnogorske Turističke organizacije imenovala je danas petočlani Izvršni odbor. Napetu sjednicu koja je bila zatvorena za javnost, obilježilo je demonstrativno napuštanje predstvanika turističke privrede Budve – Hotelske grupe Budvanska rivijersa, “Montenegro stars hotels group”, Crnogorskog turističkog uduruženja i Javnog preduzeća “Morskog dobra” kada se na dnevnom redu našla odluka o smjeni preostala tri člana dosadašnjeg Izvrpnog odbora Milana Tičića, Marka Vukovića I Radovana Radomana, koji su odbili da dobrovoljno podnesu ostavke.

Sjednica Skupštine To praktično je bila još jedno polje na kome su se odmjerile snage nove gradske uprave i doskorašnje vlasti na čelu sa DPS, a danima prije njenog održavanj I jedna I druga strana su vrbovale članove te pokušale da na sjednicu dovedu I one koji se do sada nijesu pojavljivali.

Uoči početka zasijedanja mnogi od onih koji su došli da prisustvuju zasijednju, predstavnici ppojedinih Mjesnih zajednica, su moralid a se vrate, je rim nije bio dozvoljen pristup..Sve vrijeme predstavnici medija bili su ispred skupštinske sale.

I dok su predstavnici onih koji su napsutili zasijedanje ustvrdili da je predsjednik OPštine, koji je predsjedavao sjednicom Dragan Krapović, izbornu skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi, zakazao mimo Statuta, Poslovnika, te prekršio zakon, prvi čovjek metropole turizma je naglasio da su sjednicu napustili predstavnici DPS i Socijaldemokrata, te da je smijenjen Izvršni odbor u kome su od pet članova , njih četiri imaju partijske knjižice DPS.

Krapović je kazao da je cijela procedura oko sazivanja , održavanja izborne skupštine te smjene dosadašnjih odbora I izbora novih članova sprovedena u skladu sa zakonom , Statutom i Poslovnikom TO.

“ Ja sam ih sve uputio da pokrenu odgovarajuće postupke, ukoliko smo bilo koji propis prekršili. Ovo smatram “labuđom pjesmom Demokratske partije socijalista”, oni su do sada kroz razne forme delegirali četiri člana Izvršnog odbora I ogroman broj čalnova u Skupštini TO, na vrlo netransparentan način I time suvereno upravljali Turističkom organizacijom. Imamo sumnje da je tu bilo veliki broj zloupotreba, vidjećemo da li će se te sumnje u narednom periodu potvrditi. Četiri od pet članova smijenjneog Izvršnog odbora su članovi DPS-a, ko god da ih je delegirao. Peti član bio je Nikola Vukčević, koji je kao nagradu za to što je omogućavao skupštinsku većinu prethodnoj DPS vlasti dobio kao nagradicu da bude u TONeki dosadašnji članovi Skupštine koje sam danas pitao po kome osnovu su delegirani, nisu znali da mi kažu”, kazaoa je Krapović novinarima nakon što je završena sjednica

On je dodao da više se neće promocija obavljati kroz poluprivatne varijante DPS i određenih firmi I lica.

“ Poznat jre to krug ljudi I firmi, kojis e ponavljaju iz godine u godinu. To su milionska sredstva , a neke od tih firmi sa kojima je poslovala TO već imaju zaključene sporazume o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom. Stekli su se uslovi da se mijanju stvari u To, jer ovakvo stanje je neodrživo”, istakao je on.

Potpuno suprotnog mišljenja su bili predstavnici turističke privrede kojis u napustili zasijedanje.

Uz naglasak da je Skupštine bila nelegitmna, smijenjni član Izvršnog odbora Marko Vuković optužio je Krapovića da je zloupotrijebio službeni položaj, te prekršio Poslovnik I Statut Turističke organizcije.

On je kazao da je nečuveno da se medijima ne dozvoli pristup zasijedanju, iako je janso propisnao da su sve sjednice TO otvorene za javnost.

“ Imate priliku da vidite i sami se uvjerite kako funkcioniše vlast u Budvi.Funcioniše pravnim nasiljem.Staćemo na tome na put na civilizovan način, time što ćemo pozvati Upravnu inspekciju, a pravdu ćemo potražiti i pred sudskim instancama”, kazaoa je Marković.

Prema njegovim riječima Krapović je imenovao članove Skupštine TO prema svome nahođenju.

“ Dozvolio je predstavnicima mjesnih zajednica , I to onim koji su njemu odgovarali u političkom smislu da prisustvuju sjednici, a one koji mu nisu odgovarali udaljio je sa sjednice. Skupština je od samoga starta time bila nelegitimna I zato nijesmo htjeli da učestvujemo”, naglaiso je Vuković.

Predstavnik CTU Petar Ivković ocijenio ej da ono što se desilo na Skupštini je neka vrsta pravnog nasilja.

“Mislim da to nije korektno, nije korektno prema ljudima koji tamo rade , kojiu su ušči u sezonu. MOramo istaći kvalitetnu saradnju budvanske TO sa CTU svih ovih godina. Samim tim, , ovo nije bio način da se rješavaju stvari,. Situacija je jasna, a to je volja lokalne vlasti da postavi svoje ljude na čelo TO “, naveo je Ivković.

Direktorka HG “Budvanska rivijera” Katarina Kažanegra naglasila je da je dosadašnji saziv Skupštine TO izabran 2016. i mandat svih članova po Statutu traje četiri godine.

“Imamo situaciju da novi predsjednik Opštine saziva izbornu Skupštinu To, nešto što definitivno nema potrebu za tim, jer mandate je trajao još tri godine”, navela je ona.

Skupština je izglasla novi Izvršni odbor TO Budve koga čine Kristina Rafailović, Krasto Rađenović, Krsto Radović, Stefan Ćupić I Aleksandar Jovanović

Radulović: Tubulencije u TO, će imati negativne posljedice na cjelokupni turizma Crne Gore

Suvlasnik hotelske kompnije “Montenegro stars hotels gropu” Žarko Radulović kazao je da je zabrinut I malo uplašen zbog dešavanja na sjednici Skupštine TO.

“ Činejnica je da se samo radi o Budvi , ali je Budva 50 odsto turizma Crne Gore, to će imati reperkusije na cijeli turizam. Jer. TO Budve je zadnjih pet godine iz godine u godinu pravila sve bolje rezultateNije domaćinski , niti pragmatično , da se sada nešto reže I kreće iznova. I da dovedete najboljeg eksperta , trabaće najmanje godina , dvije da počne da daje rezultateKao privrednikj I čovjek političkih promišljanja, još jednom sam se uvjerio da samo evolucija, a ne revolucija, može da nas gura naprijed . To će akteri današenjg čina , vrlo brzo shvatiti”, poručio ej Radulović.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com