PODGORICA: Mještani odbili razgovor, neko ih zloupotrebljava… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mještani odbili razgovor, neko ih zloupotrebljava…

Iz Glavnog grada su optužili Organizacioni odbor mještana Park šume Zagorič da žele da zloupotrijebe težak položaj svojih komšija u neke druge svrhe, jer su odbili da razgovaraju sa predstavnicima gradske uprave.

Međutim, predstavnik mještana Radovan Jeremić je istakao da su razgovor odbili jer smatraju da ih glavni grad ponižava i da žele da razgovaraju samo sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem i najvećim funkcionerima.

“Rekli smo gospodi iz Glavnog grada da ćemo čekati kada će gradonačelnik Stijepović biti slobodan. Ranije je znao da obilazi štale, podrume, a sada nije u stanju da primi predstavnike preko 3.000 građana. Uz svo uvažavanje sagovornika i njihovih funkcija, mi mislimo da nam ti ljudi ne bi pomogli, nego bi samo prenijeli naše stavove”, istakao je Jeremić.

Kako je objasnio sa njima je trebao da razgovara menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković, šef biroa za odnose sa građanima Vojislav Nedović, kao i sekretar Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Oliver Marković.

“Uvažavajući njihove probleme, uprava Glavnog grada je pokazala razumijevanje, iako je riječ o nelegalnoj gradnji, i pokušala da bude dio rješenja za probleme mještana Park šume Zagorič. Zbog toga su u više navrata njihovi predstavnici razgovarali sa najužim rukovodstvom Glavnog grada, a tim povodom, takođe, vođeni su razgovori i sa predstavnicima porodica Vučinić i Stamatović, koji su vlasnici predmetnog zemljišta”, navode iz PG biroa.

Naveli su da i  pored toga što svakodnevno protestuju  gest predstavnika Park šume Zagorič kojim su odbili razgovor,  ukazuje na potencijalne nove dimenzije cjelokupne situacije.

“I naše je pravo da vjerujemo da neko iz Organizacionog odbora želi da zloupotrijebi težak položaj svojih komšija u neke druge svrhe. Nije logično, da ukoliko svakog dana protestujete ispred jedne institucije i tražite pomoć u rješavanju svojih problema, da odbijete uljudan poziv na razgovor. To onda znači da vi ne želite da riješite taj problem, već da ga zloupotrebljavate u određene svrhe. Sigurni smo da se većina mještana Park šume Zagorič ne slaže sa takvim postupkom njihovih predstavnika zbog čega bi bilo korisno da razmotre dalje poteze i razmisle o tome ko ih i kako predstavlja”, saopštili su iz Glavnog grada.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com