VELIKO PRIZNANJE ZA PODGORIČKI FILMSKI FESTIVAL - Volim Podgoricu

VELIKO PRIZNANJE ZA PODGORIČKI FILMSKI FESTIVAL

Podgorica film festival je dobitnik EFFE label-a (Europe for Festivals, Festivals for Europe) za 2017-2018. godinu. EFFE platforma je dio angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike.

EFFE label dodjeljuje se festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Podgorica film festival  evaluiran je od strane međunarodnog žirija, koji ga je ocijenio kao projekat od značaja na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, sa akcentom na inovativnost i kvalitet programa koji organizujemo.

Ova oznaka je od velikog značaja za Podgorica film festival koji je svojim aktivnostima odgovorio uslovima konkursa Evropske Festivalske Asocijacije pri apliciranju za EFFE label, i predstavlja dodatnu vrijednost programu koji ćemo i ove godine organizovati u septembru, kazala je Sara Radović organizator Podgorica fim festivala.

U nedostatku bioskopske i distributerske mreže u našoj zemlji, mogućnosti za realizaciju ovakvih manifestacija su limitirane uslovima u kojima se svake godine iznova borimo za opstanak.Članstvo u EFA-i znači korak naprijed ka umrežavanju sa ostalim festivalima koji su nosioci ove oznake, i mogućnost unaprijeđivanja programa u skladu sa evropskim standardima.

 

Na prošlogodišnjem Festivalu, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, prikazano je 40 ostvarenja recentne regionalne, evropske i svjetske produkcije. Publika je u dva programska segmenta prisustvovala projekcijama filmova koji se ne mogu naći na redovnom bioskopskom repartoaru.

Dodatan motiv za organizaciju ovakve manifestacije je činjenica da u razvijenom dijelu Evrope nema glavnog grada a da u njemu ne postoji slična manifestacija, te tako Podgorica ovim Festivalom dobija svoje mjesto na evropskoj filmskoj mapi, zaključila je Radović.

Podgorica film festival će se ove godine održati krajem septembra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com