Olimpijka ogorgčena odlukom Ministarstva sporta: Sada ću jedva imati za patike - Volim Podgoricu

Olimpijka ogorgčena odlukom Ministarstva sporta: Sada ću jedva imati za patike

Odluka Ministarstva sporta da Atletskom klubu Nikšić uplati 1500 eura za jednogodišnje funkcionisanje dovela je pred gašenje sportski kolektiv koji je iznjedrio brojne sjajne atletičare.

Slađana Perunović je upravo iz ovog kluba stigla i do Olimpijskih igara i teško je prihvatila odluku nadležnog ministarstva.

„A kako da reagujem, šta da kažem? Da kažem da treniramo još jače, bolje, postignemo još bolje rezultate? Ne znam imamo li više snage da se bez ikakve motivacije borimo. Sad ću jedva imati za patike, a da ne pričamo za ostalo“, ogorčeno za portal Onogošt.me priča Perunović i dodaje da je od kluba imala stipendiju od 150 eura mjesečno i još 350 eura od ASCG kojem, kako kaže, duguje veliku zahvalnost.

„Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava koje moj klub ima za godinu dana, neću moci ići na takmičenja na koja sam dosad išla o trošku kluba, jer ASCG nije dužan da snosi troškove puta“, kaže ova tridesettrogodišnja Nikšićanka.

Na kraju, dodaje, čitava ova priča šalje jednu lošu poruku svim mladima koji sanjaju da kroz atletiku pokušaju ostvariti neke velike sportske rezultate.

„U Nikšiću ima mnogo talentovanih koji treniraju u našem klubu. Plašim se da će izgubiti volju kad vide šta se dešava, jer ako nekom ko zaslužuje ne pomažu, kako će onda ostalima koji imaju zasad samo volju da se bave atletikom“, poručila je Slađana Perunović.

(www.cdm.me)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com