Skupština naredne sedmice o ulasku u NATO - Volim Podgoricu

Skupština naredne sedmice o ulasku u NATO

Skupština Crne Gore usvojiće naredne sedmice Prijedlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, saznaje Antena M.

Sjutra ili preksjutra biće utvrđen i tačan datum kada će se pred poslanicima naći Vladin prijedlog. Realnije je da to bude 25. ili 28. april, nego 26. ili 27., pošto su za sredinu sedmice već zakazani premijerski sat i redovna radna sjednica, prenosi Antena M.

Rukovodstvo parlamenta preferira da, zbog istorijske važnosti tog čina, odluka bude donesena na posebnoj sjednici.

Vlada Duška Markovića usvojila je 13. aprila Prijedlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, uz obrazloženje da je članstvo Crne Gore u Alijansi „najcjelishodniji i ekonomski najopravdaniji način da zaštiti njene nacionalne i bezbjednosne interese“.

Prema dosadašnjim najavama, 25. ili 28. aprila u poslaničkim klupama, pored predstavnika vladajuće koalicije, naći će se i četiri poslanika SDP. Oni bi, takođe, trebalo da glasaju za ulazak Crne Gore u NATO.

Do sada je 28 članica Alijanse ratifikovalo Protokol o pristupanju Crne Gore. Ostalo je da to uradi Gornji dom španskog parlamenta i da isteknu rokovi za eventualno pokretanje ustavne procedure u Holandiji.

Sa više značajnih adresa posljednjih je sedmica saopšteno da će Crna Gora učestvovati kao punopravna članica na Samitu NATO, krajem maja u Briselu, dok bi ceremonija prijema trebalo da bude održana koji dan potom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com