Ministarstvo sporta: Ako jednoj Slađani Perunović, gotovo 17.000 eura nije dovoljna motivacija, pitamo šta je? - Volim Podgoricu

Ministarstvo sporta: Ako jednoj Slađani Perunović, gotovo 17.000 eura nije dovoljna motivacija, pitamo šta je?

Ministarstvo sporta danas je završilo najavljeno potpisivanje Ugovora o međusobnim pravima i obavezama, sa nacionalnim Savezima, u vezi sa uplatom i korišćenjem dodijeljenog novca po osnovu Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2017.

Iz Ministarstva sporta ističu da je rekordan iznos novca koji im je opredijeljen ove godine, najbolji je odgovor na to kako se država ophodi prema sportu i crnogorskim vrhunskim sportistima.

“Tri ipo miliona eura koliko je uplaćeno na račun 25 nacionalnih saveza najplastičnije demantuje navode da su naši pojedini reprezentativci i reprezentativke dovedeni na rub lične i profesionalne egzistencije. Ako jednoj Slađani Perunović, gotovo 17.000 eura koliko je Ministarstvo sporta na ime njenog programa za ovu godinu dodijelilo Atletskom savezu, nije dovoljna motivacija, pitamo, šta je? Koliko je Atletski savez tražio za Slađaninu stanarinu, hranarinu, vitaminizaciju, stipendiju, pripreme, honorar za trenera, sportsko-medicinske preglede, fizioterapeute, masere – toliko je od Ministartsva sporta i dobio, 16.760 eura”, saopšteno je.

Kako se dodaje Ministarstvo nije štedjelo ni na programima ostalih sportista, već je prepoznalo brigu Saveza da srazmjerno dobijenom novcu vodi računa i o ostalim najboljim atletičarkama i atletičarima, Mariji Vuković, Kristini Rakočević, Danijelu Furtuli, Darku Pešiću.

“Ministarstvo sporta podsjeća da će kvartalnim monitoringom pratiti realizaciju ugovora i upozorava da će nepoštovanje istih po prvi put povlačiti njihovo raskidanje, ali i obustavu isplate novca na račun Saveza do kraja godine, dok će brigu o reprezentativcima i njihovim programima u tom slučaju preuzeti Ministarstvo sporta. Takodje ističemo da je Komisija po prvi put, bez izuzetka iscrpno obrazložila razloge zbog kojih Ministarstvo nije podržalo odredjene projekte”, saoppšteno je.

Prema planu, Ministarstvo će sjutra pristupiti zaključivanju ugovora sa klubovima.

“Koristimo priliku da ukažemo i na to da smo u projektima većeg broja klubova uočili potencijalne zloupotrebe, jer se njihovi programi poklapaju sa programima Saveza a pri tom se odnose na istog sportistu, ne bi li na taj način kao klubovi dobili novac na dva mjesta po jednom te istom osnovu. Na taj način svima njima, uključujući i Atletskom klubu Nikšić, koji se izmedju ostalih zabrinuo za opstanak crnogorske i nikšićke atletike, želimo da damo do znanja da im Ministarstvo nije htjelo kumovati u tom naumu, niti će. Imamo poruku i za njihove prijatelje koji u opozicionim dresovima bez broja, navijajući sa margina, strahuju za sudbinu crnogorskog sporta i sportista, a posebno reprezentativaca, ne bi li na račun Ministarstva sporta namakli koji politički poen. Vi ste gospodo dokaz novog pravila, „ne dajte im vlast, pa ćete vidjeti kakvi su.“ I umjesto što ste se stavili u službu zaštite crnogorskog sporta i sportista, znajte da o njima brine onaj ko zna. Ministarstvo je odlučno da uredi sistem crnogorskog sporta i od toga neće odustati”, poručeno je iz Ministarstva sporta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com