PODGORICA: Osamnaestogodišnjak vozio skoro 200 km/h! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Osamnaestogodišnjak vozio skoro 200 km/h!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, juče registrovali a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali mladog vozača koji je upravljao vozilom marke „Alfa Romeo“ brzinom od 198 km/h u mjestu Goričani u Podgorici, gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Najveća dozvoljena brzina, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, za vozila kojim upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena je inače na 70 km/h, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu, saopštili su iz Uprave policije.

Naime, službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, obavljajući redovne poslove registrovali video radarom, 17.04.2017. godine, u mjestu Goričani u Podgorici, pmv marke „Alfa Romeo“ barskih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom. Policijski službenici su tzv. presretačem zaustavili i iz saobraćaja privremeno isključili S.M. (18) iz Bara, koji je upravljao ovim vozilom zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 u vezi člana 36, 37 i 38 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta. Protiv ovog lica  podnešena je prekršajna prijava, privremeno je isključen iz saobraćaja i od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda za prekršaje.

Analize saobraćajnih nezgoda i njihove posljedice ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan uzročnik većine saobraćajnih nezgda, posebno onih sa najtežim posljedicama. Iz tog razloga još jednom ukazujemo svim učesnicima u saobraćaju na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, čime će se preventivno uticati na eventualne najteže posljedice saobraćajnih nezgoda kao i pokazati odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com