Početna » NOVOSTI » Društvo » PODGORICA: Osamnaestogodišnjak vozio skoro 200 km/h!

PODGORICA: Osamnaestogodišnjak vozio skoro 200 km/h!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, juče registrovali a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali mladog vozača koji je upravljao vozilom marke „Alfa Romeo“ brzinom od 198 km/h u mjestu Goričani u Podgorici, gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Najveća dozvoljena brzina, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, za vozila kojim upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena je inače na 70 km/h, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu, saopštili su iz Uprave policije.

Naime, službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, obavljajući redovne poslove registrovali video radarom, 17.04.2017. godine, u mjestu Goričani u Podgorici, pmv marke „Alfa Romeo“ barskih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom. Policijski službenici su tzv. presretačem zaustavili i iz saobraćaja privremeno isključili S.M. (18) iz Bara, koji je upravljao ovim vozilom zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 u vezi člana 36, 37 i 38 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta. Protiv ovog lica  podnešena je prekršajna prijava, privremeno je isključen iz saobraćaja i od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda za prekršaje.

Analize saobraćajnih nezgoda i njihove posljedice ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan uzročnik većine saobraćajnih nezgda, posebno onih sa najtežim posljedicama. Iz tog razloga još jednom ukazujemo svim učesnicima u saobraćaju na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, čime će se preventivno uticati na eventualne najteže posljedice saobraćajnih nezgoda kao i pokazati odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Check Also

PREVRNUO SE KOMBI PUN TURISTA (FOTO)

Na putu Šavnik Žabljak prevrnuo se kombi pun turista iz Slovenije. Na sreću, prema nezvaničnim ...

MOŽE VAM SPASITI ŽIVOT: Ovo NISTE znali o svom telefonu, bankovnoj kartici, automobilu!

Informacije koje vam donosimo ne zna 95 odsto ljudi, a mogu vam, i bukvalno, spasiti ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *