Početna » NOVOSTI » Društvo » Šehović: Važni projekti u Herceg Novom biće uspješno završeni

Šehović: Važni projekti u Herceg Novom biće uspješno završeni

Ministarstvo prosvjete započelo je nekoliko važnih projekata u Herceg Novom, koje će uspješno dovesti do kraja, kazao  je ministar prosvjete Damir Šehović koji boravi u radnoj posjeti Herceg Novom. On se ovom prilikom sastao sa potpredsjednikom ovog grada Draganom Jankovićem.

Šehović je istakao da je cilj Ministarstva i Vlade unaprijediti kvalitet obrazovanja na svim nivoima, kako kroz reforme obrazovanja, tako i kroz uređenje infrastrukture.

„U Herceg Novom prioritetni projekti su izgradnja škole u Igalu, rekonstrukcija zadužbine Bošković-Đurović-Laketić u Srbini, izgradnja novog vrtića na Savini, kao i sanacija terena na kojem se nalazi vrtić i Osnovna škola „Milan Vuković““, kazao je ministar.

 

Šehović je podsjetio da su u Budžetu za 2017. godinu prepoznata sredstava za pripremu projektne dokumentacije za početak radova na novom školskom objektu u Igalu.

Kako je istakao, stvoriće finansijske pretpostavke za rekonstrukciju četvorogodišnje škole u Srbini, a izgradnju vrtića na Savini omogućiće preko sredstava KfW banke.

 

Takođe, raspisan je tender i u narednim mjesecima očekuju radove na uređenju i modernizaciji škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj.

Kako je kazao potpredsjednik Janković, Opština Herceg Novi na raspolaganju je da pruži pomoć u cilju kvalitetne realizacije niza prepoznatih projekata koji su Novljanima veoma potrebni i važni.

“Janković i  Šehović potom su posjetili Osnovnu školu „Milan Vuković“, gdje su prisustvovali otvaranju novouređene svečane sale. Sala koja nije korišćena 30 godina, uređena je uz pomoć Ministaratsva prosvjete i Direkcije za javne radove, te će od danas služiti brojnim novskim osnovcima”, navode iz Ministarstva prosvjete.

Tokom boravka u Herceg Novom, Šehović i saradnici su ranije danas posjetili i osnovne škole „Orjenski bataljon“ i „Ilija Kišić“ Zelenika, a do kraja dana u planu su i sastanci sa predstavnicima  Osnovne škole „Dašo Pavičić“, Javne prosvjetne ustanove „Naša radost“, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

(www.cdm.me)

Check Also

KAZNE PAPRENE: Ako ove stvari radite na plaži, odraće vas!

Odete na ljetovanje, a ni ne slutite da zbog kazni možete da se vratite praznih ...

Ovi djelovi gradova danas bez struje

Djelovi više opština biće danas po nekoliko sati bez struje zbog radova na mreži, saopšteno ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *