Šehović: Važni projekti u Herceg Novom biće uspješno završeni - Volim Podgoricu

Šehović: Važni projekti u Herceg Novom biće uspješno završeni

Ministarstvo prosvjete započelo je nekoliko važnih projekata u Herceg Novom, koje će uspješno dovesti do kraja, kazao  je ministar prosvjete Damir Šehović koji boravi u radnoj posjeti Herceg Novom. On se ovom prilikom sastao sa potpredsjednikom ovog grada Draganom Jankovićem.

Šehović je istakao da je cilj Ministarstva i Vlade unaprijediti kvalitet obrazovanja na svim nivoima, kako kroz reforme obrazovanja, tako i kroz uređenje infrastrukture.

„U Herceg Novom prioritetni projekti su izgradnja škole u Igalu, rekonstrukcija zadužbine Bošković-Đurović-Laketić u Srbini, izgradnja novog vrtića na Savini, kao i sanacija terena na kojem se nalazi vrtić i Osnovna škola „Milan Vuković““, kazao je ministar.

 

Šehović je podsjetio da su u Budžetu za 2017. godinu prepoznata sredstava za pripremu projektne dokumentacije za početak radova na novom školskom objektu u Igalu.

Kako je istakao, stvoriće finansijske pretpostavke za rekonstrukciju četvorogodišnje škole u Srbini, a izgradnju vrtića na Savini omogućiće preko sredstava KfW banke.

 

Takođe, raspisan je tender i u narednim mjesecima očekuju radove na uređenju i modernizaciji škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj.

Kako je kazao potpredsjednik Janković, Opština Herceg Novi na raspolaganju je da pruži pomoć u cilju kvalitetne realizacije niza prepoznatih projekata koji su Novljanima veoma potrebni i važni.

“Janković i  Šehović potom su posjetili Osnovnu školu „Milan Vuković“, gdje su prisustvovali otvaranju novouređene svečane sale. Sala koja nije korišćena 30 godina, uređena je uz pomoć Ministaratsva prosvjete i Direkcije za javne radove, te će od danas služiti brojnim novskim osnovcima”, navode iz Ministarstva prosvjete.

Tokom boravka u Herceg Novom, Šehović i saradnici su ranije danas posjetili i osnovne škole „Orjenski bataljon“ i „Ilija Kišić“ Zelenika, a do kraja dana u planu su i sastanci sa predstavnicima  Osnovne škole „Dašo Pavičić“, Javne prosvjetne ustanove „Naša radost“, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

(www.cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com