Početna » NOVOSTI » Društvo » “Konningsdam” prvi put u Kotoru, doveo 2.500 putnika

“Konningsdam” prvi put u Kotoru, doveo 2.500 putnika

Novi kruzer „Koningsdam“ čuvene holandske kompanije „Holland America Line“ (HAL) prvi put je uplovio u Boku Kotorsku.

„Koningsdam“ koji je u upotrebi tek godinu dana, trenutno je „perjanica“ u floti HAL-a i najveći brod koji je ikada izgrađen za tu kompaniju. Luksuzni mega-kruzer od 99.836 bruto-tona, dugačak 297 i širok 38 metara, prvi je u tzv. „Pinnacle“ klasi novih HAL-ovih brodova za turistička putovanja.

Brod posvećen prvom holandskom kralju u posljednjih 100 godina Vilemu Aleksanderu, karakteriše kombinacija tradicije i velikog pomorskog nasljeđa koje baštini HAL sa izuzetno visokim nivoom luksuza i usluge za maksimalno 2.650 putnika koje ovaj brod moće ukrcati.

Veliki holandski kruzer izgrađen je u brodogradilištu iatlijanske korporacije Fincantieri u Margeri kod Venecije. Pokreću ga četiri MAK dizel motora koji proizvode električnu energiju za napajanje dva velika azipoda sa kojima veliki kruzer postiže maksimalnu brzinu od čak 23 čvora.

„Koningsdamom“ su u Kotor stigla 2.582 putnika i 997 članova posade. Budući da je riječ o prvom uplovljavanju novog broda u Kotor, „Koningsdam“ su posjetili predstavnici preduzeća Luka Kotor predvođeni v.d. direktorom Ljubom Radovićem i agencije „Boka Adriatic“ iz Kotora koja je HAL-ov pomorski agent u Crnoj Gori. Oni su novom brodu i njegovoj posadi poželjeli dobrodošlicu u Crnu Goru i po običaju, razmijenili tradicionalne poklone sa zapovjednikom holandskog kruzera.

(Vijesti)

Check Also

NEVJEROVATNE CIJENE NAOČARA I OKVIRA: Sada je pravo vrijeme da ih kupite uz popust do 70 %! (FOTO)

Optičarska radnja “Provizion” u podgoričkom City molu, ponovo je odlučila da vas obraduje fantastičnim cijenama i ...

UZ OVAJ TRIK DO SAVRŠENE LINIJE: Ova 3 odjevna komada sužavaju kukove!

Ako ste od onih žena koje imaju problema sa širokim kukovima, obradovaće vas saveti modne ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *