PODGORICA: Protest građana i majki ispred zgrade policije (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Protest građana i majki ispred zgrade policije (FOTO)

Nakon odluke Ustavnog suda je odredba Zakona za majke neustavna, majke su pokušale da se pored policije probiju i uđu u zgradu Ustavnog suda.

Sigurno je da protesta u četvrtak neće biti, ali je neizvjesno da li će se protesti majki uopšte i nastaviti, jer nema dogovora unutar koordinacionog tima.

Burno ispred Ustavnog suda, privođenje i odlazak okupljenih kod zgrade Uprave policije

Kordoni policije su stojali na ulazu u zgradu i sprečavali majke da se probiju u unutrašnjost suda.

Jednoj od majki je u međuvremenu pozlilo nakon što je čula odluku Ustavnog suda, a čuli su se i povici “sram vas bilo”, “ništa vam nije sveto” i “lopovi”.

Svjedoci navode da je policija mnoge žene hvatala za vrat.

Demir Hodžić ispred Građanske inicijative “Za nas”, navodi da je Dragan Sošić, član Inicijative, priveden.

Demir Hodžić je pozvao opoziciju da izađe na ulice.

Ranije danas tokom protesta i korisnice naknada su kazale da je danas izostala podrška opozicionih političara, koji su, kako su kazale, ranije dolazili svakodnevno da se sa majkama fotografišu.

Željka Savković, predstavnica majki bila je ogorčena posle dešavanja ispred i unutar Ustavnog suda.

“Misle li oni da nemamo porodice? Misle li oni da smo rođene ne znam gdje? Da dovodimo djecu da se biju sa vama, da se svađaju sa vama, to nećemo. Ovaj protest nije zakazan da bi se bilo šta rušilo. Sram vas bilo”, rekla je Savković.

Savković je kazala i da su majke tražile da njihov advokat prisustvuje u Sudu tokom donošenja odluke.

Jedna od žena na protestu, Aleksandra Čepić, kazala je da je pravosudni sistem u totalnom kolapsu.

“Poslali su ove pse koji su nas čupali”, rekla je ona.

Hodžić je ispričao da su četiri policajca nasrnula na Sošića, pretukla ga i uhapsila.

On je rekao da su na protestu majke i nekih opozicionara i pitao se gdje su njihova djeca.

Svi okupljeni su se potom uputili ka zgradi Uprave policije gdje se nalazio Sošić, koji je nešto posle 20 časova pušten, kako bi se nastavio protest, a Hodžić je rekao da se čeka advokat i da se vraćaju kod Skupštine i da se čeka opozicija.

GI Za nas, te više desetina gradjana koji podržavaju proteste majki, blokirali su na kratko saobraćaj na bulevaru nakon puštanja Sošića.

Okupljeni su od CB Podgorice došli na plato ispred Skupštine gdje nastavljaju protest “GI za nas” tu protestuje već 101 dan.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Koja je ovo DPS banda ljudi moji… E Crnogorci, Serdari i Junaci… Vidite li sto vam sa majkama, tetkama, strinama, sestrama, cerkama cine? DPS bi i na zene suzavac bacio, i majke za vratove hvataju! E narode crne gore stoko jedna, nevidjena! Ka da vam preci nisu Junaci sa Krusa i Mojkovacki Vitezovi! Zar je hrabrost u Crnoj Gori postala obuc Milovu kriminalnu plavu uniformu i biti zene od 50, 60, 70 godina?! Sramno! Svi na ulice, da rusimo lopovsku bandu! Ajmo omladino, stari, mladi, svi na ulice! Ima li te Crna Goro??? Svi na ulice, da posaljemo DPS u Spuz, svi na ulice!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com