PODGORIČANI H.B. (17), B.H. (15) i B.H. (16) POČINILI TEŠKE KRAĐE? - Volim Podgoricu

PODGORIČANI H.B. (17), B.H. (15) i B.H. (16) POČINILI TEŠKE KRAĐE?

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva rasvijetlili su seriju imovinskih delikata koji su počinjeni prije tri dana, u noći između 16. i 17. aprila ove godine. U pitanju su tri teške krađe i sedam teških krađa u pokušaju. Kao osumnjičena lica, identifikovana su tri maloljetna lica – H.B. (17), B.H. (15) i B.H. (16) iz Podgorice. Prva dva lica su pronađena i od njih je uzeta izjava u policijskim prostorijama, dok se za trećim licem traga. Protiv ova tri lica je nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedenih deset krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se naime da su ova tri lica u noći 16 / 17. 04. 2017. godine u Budvi, na području mjesne zajednice Stari Grad i Mediteranske ulice, izvršili obijanje više poslovnih objekta, marketa i butika, među kojima je i objekat NVO Feštađuni čije prostorije se nalaze u Starom Gradu, kao i obijanje prostorija mjesne zajednice Stari Grad Budva. Oni su, kako se sumnja, vršili premetačinu i iz određenih marketa i butika otuđili novac, cigarete i konditorske proizvode, dok su iz prostorija NVO Feštađuni otuđili perike, maske, odjevne predmete i jedan šrafciger.

Posebni izvještaj protiv ova tri maloljetna lica je, shodno izjašnjenju nadležnog državnog tužioca za maloljetnike, tom tužiocu podnijet u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinila tri KD teška krađa i sedam KD teška krađa u pokušaju.

Osim navedenog, jedno od osumnjičenih lica, B.H. (15), je osumnjičeno da je prethodno počinilo i krivično djelo krađa. Naime, B.H. je, kako se sumnja, 09.04.2017. godine, iz butika „Bruka” u Budvi, koristeći nepažnju radnice B.T, iz njenog novčanika otuđio 235 eura. Protiv njega je prije nekoliko dana, nakon što je identifikovan i pošto je od njega uzeta izjava u policijskim prostorijama, nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike, shodno izjašnjenju tog tužioca, u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, kazali su iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com