U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI TEŠKO POVRIJEĐEN MIRKO VELIMIROVIĆ - Volim Podgoricu

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI TEŠKO POVRIJEĐEN MIRKO VELIMIROVIĆ

Jedan od pravosnažno osuđenih u procesu Specijalnog tužilaštva zbog slučaja pripremanja terorističkog napada Mirko Velimirović, je imao težak saobraćajni udes na Kosovu. On se trenutno nalazi na Ortoperdskoj klinici bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović potvrdio je danas da je u tu ustanovu primljen Mirko Velimirović.

“Pacijent M.V. primljen je 16. marta sa teškim tjelesnim povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, sa kontuzijom glave i polomljenim rebrima. Nakon urađene dijagnostike on je bio smješten na intenzivnoj njezi”, rekao je za Betu Ivanović.

On je dodao da je zdravstveno stanje pacijenta stabilizovano pa je prebačen na odjeljenje ortopedije.

Velimirović je jedan od ključnih svjedoka u procesu koje crnogorsko Specijalno tužilaštvo vodi zbog navodne pripreme terorističkog napada tokom izbornog dana.

Bivši policajac iz Zubinog Potoka je jedan od ključnih svjedoka crnogorskog tužilaštva, po čijim navodima je policiji otkrio plan grupe koja je na dan izbora u oktobru planirala nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobjede opozicije i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Velimirović se nagodio s tužilaštvom i u decembru je poslije priznanja krivice da je član kriminalne organizacije koja je pripremala napad, osuđen na šest mjeseci zatvora.

Naknadno je, međutim, izjavom datom sredinom januara i ovjerenom u sudu u Novom Pazaru saopštio da je njegovo priznanje da je bio član kriminalne organizacije “sastavilo Specijalno tužilaštvo Crne Gore koje on nije čitao, već samo potpisao”.

Međutim, poznato je da on tokom najnovijeg svjedočenja u Specijalnom tužilaštvu nije povukao ranije dato priznanje, koje je u međuvremenu postalo i pravosnažno.

Velimirović živi sa porodicom u Zubinom Potoku i upozorio je ranije čelnike Tužilaštva da mu se u tom mjestu prijeti smrću.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com