Uticajni američki magazin predstavio turističku ponudu Crne Gore - Volim Podgoricu

Uticajni američki magazin predstavio turističku ponudu Crne Gore

Čuveni američki magazin posvećen putovanjima uvrstio je Crnu Goru među 14 destinacija koje bi čitaoci trebali da posjete. Ističu da se u našu zemlju sada može stići lakše nego ikad.

”Dođite u Crnu Goru sad – prije drugih! Ova državica na Balkanu privlači posjetioce svojim nepopunjenim plažama, istorijskim selima i ostrvcima”, opisuje Crnu Goru čuveni američki magazin posvećen putovanjima i turističkim destinacijama Conde Nast Traveler.

Crna Gora je među 14 destinacija koje list preporučuje čitaocima.

U online izdanju uglednog magazina o luksuzu, autorka Meredit  Betjun navodi da se u Crnu Goru danas može stići lakše nego ikada, a planiraju se i novi hotelski kapaciteti.

”Low-cost avio kompanije uvrstile su nove letove ka Crnoj Gori od evropskog središta tokom prethodne dvije godine, što znači da se ovdje može stići bukvalno lakše nego ikada. Uz to, planira se da još hotela otvori svoja vrata u 2018. godini, uključujući i The Chedi Hotel Luštica Bay izvan Tivta, dok se prvi One & Only resort u Evropi, Portonovi, nalazi sa druge strane Bokokotorskog zaliva blizu granice sa Hrvatskom”, podsjeća autorka.

Iako je nezavisnost dobila tek 2006. godine, ističe Betjun, balkanska država Crna Gora brzo je pronašla svoj put, i za jet-set, a to nigdje nije vidljivije do u središtu Bokokotorskog zaliva, i to na primjeru bivšeg mornaričkog zavoda, danas Porto Montenegra.

”Bokokotorski zaliv je postao omiljena luka za pristajanje kruzera kompanija kao što su Royal Caribbean, MSC,Costa, Celebrity, Viking, i Norwegian, koji se svi redovno usidre izvan srednjovjekovnih zidina grada”, ističe Betjun.

Magazin podsjeća da su u unutrašnjosti Crne Gore organizovane posebno napravljene avanture obilaska za planinare, bicikliste i druge entuzijaste na otvorenom prostoru, dok neke kompanije obezbjeđuju hranu za grumane koji su u potrazi za crnogorskim delicijama poput suvog crnog vina od autohtone vrste grožđa Vranac, i poznatim sirevima i pršutom iz sela Njeguši.

”Tu su i noćni klubovi (Budva), Aman Resorts na pjeni od mora (Sveti Stefan), i drevne ruševine (Stari Bar). I to sve na površini nešto manje od 5.500 kvadratnih milja!“, zaključuje magazin reportažu o Crnoj Gori.

Conde Nast Traveler je jedan od magazina medijske grupe Conde Nast koja posjeduje više prestižnih publikacija i medija među kojima su i Vogue, Vanity Fair, Reddit, Brides, Glamour, Golf Digest i drugi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com