U Podgorici počela obuka preduzetnica - Volim Podgoricu

U Podgorici počela obuka preduzetnica

U Podgorici je danas počela realizacija obuke za preduzetnice u okviru komponente za ekonomsko osnaživanje žena, koja je dio programa “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”. Nosioci programa su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a samu obuku će sprovoditi CEED Consulting.
Obuku su svečano otvorile Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za rodnu ravnopravnost u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Displaying I Trening 1.jpg
Biljana Pejović je naglasila da je Ministarstvo za ljudska i manjiska prava u saradnji sa kancelarijom UNDP i Insveticiono- razvojnim fondom Crne Gore iniciralo pokretanje povoljnih kreditnih linija za žene preduzetnice. Na ovaj način, žene koje žele da pokrenu sopstvene male ili srednje biznise imaju mogućnost da se ostvare u ulozi preduzetnice. Cilj ove kreditne linije je pružanje podrške ženama koje planiraju da registruju sopstveni biznis. Na ovaj način je pružena šansa da finasiraju svoje ideje koje će kroz formiran proizvod ili uslugu, učiniti konkuretnim i dostupnim tržištu.

Displaying I Trening 2.jpg
„Danas su sa nama žene koje imaju ideju i jasan cilj. One će zajedno sa predavačima razraditi svoje ideje i dobiti smjernice za realizaciju istih, jer su skoro sve polaznice start-up u biznisu“, kazala je Edita Dautović, predsjednica UDPCG. ‚‚Pozivam sve zainteresovane sadašnje i buduće preduzetnice da se uključe u ovaj veoma značajan i nadasve koristan program obuke“, istakla je Dautović.
Program se realizuje u Podgorici i Nikšiću i njime je planirano sprovođenje mjera podrške za razvoj ženskog preduzetništva na lokalnom nivou, u periodu od 2016. do 2018. godine, kroz pružanje različitih vrsta servisa (edukacija i mentoring), kako ženama koje planiraju da započnu sopstveni biznis, tako i vlasnicama preduzeća koje svoj posao žele da unaprijede.
Zainteresovane žene iz Podgorice mogu se prijaviti za učešće u programu putem email adrese: [email protected] ili FB stranice Udruženja preduzetnica Crne Gore, kao i telefona 069894444, a za Nikšić na email adresu Asocijacije poslovnih žena [email protected], ili telefon 068027080.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com