Početna » NOVOSTI » VULIN PORUČIO: “Velika Albanija” znači veliki rat

VULIN PORUČIO: “Velika Albanija” znači veliki rat

Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj “Velika Albanija”, što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, kaže srpski ministar, Aleksandar Vulin.

Prema njegovim riječima, sve to mora biti jasno Briselu, na kome je, kako kaže,  sva odgovornost za buduće događaje.

“Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je ‘Velika Albanija’ i ujedinjenje svih Albanaca, gdje god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu”,  rekao je Vulin Tanjugu.

Kako je naveo, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumijevanje za ljutnju Edija Rame i prijetnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno.

“Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata”, rekao je ministar.

Vulin je, reagujući na izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija da će, ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, svi Albanci u regionu živjeti u jednoj državi, naglasio da je Tači i nastao kao terorista, u ratu, te da se ne može očekivati od njega da razumije bilo šta drugo.

“Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvijek sanjali ‘Veliku Albaniju’, da će je uvijek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni prije nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je ‘Velika Albanija’ i ujedinjenje svih Albanaca gdje god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu”, istakao je ministar.

Check Also

I predsjednik ove države podržao Đukanovića

Predsjednik Albanije Ilir Meta podržao je Mila Đukanovića u trci za predsjednika Crne Gore. “Mislim ...

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Pronađeno oko 100 kg skanka

Službenici crnogorske i albanske policije danas su izveli zajedničku koordiniranu akciju. Ova saradnja rezultirala je ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *