Početna » NASLOVNA » ANTI-NATO PROTEST NA CETINJU: Bečić i Demos neće doći

ANTI-NATO PROTEST NA CETINJU: Bečić i Demos neće doći

Demokratska Crna Gora i Demos neće učestvovati na anti-NATO protestima koje je  Demokratski front (DF) najavio za 28. april na Cetinju. Čelnici Fronta uputiće zvaničan poziv ostalim opozicionim partijama, koje traže raspisivanje referenduma o NATO-u, da dođu na  proteste.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz tog političkog saveza, DF će tražiti da na proteste dođu lideri i poslanici svih opozicionih partija.

“Do sada se ostatak opozicije samo deklarativno bavio pitanjem NATO-a, ostavljajući nama da preuzmemo sav teret. Sada očekujemo da na Cetinje dođu svi njihovi poslanici i priduže nam se, i svaki izostanak ili eventualno slanje samo partijskih aktivista smatraćemo izdajom. Vrijeme je da se jasno pokaže ko je protiv toga da se o NATO-u  odlučuje u Skupštini”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su Televiziji Vijesti da neće doći na Cetinje, već će organizovati protesne skupove u Kotoru i Herceg Novom. Iz Demosa su poručili da neće učestvovati na jednopartijskim manifestacijama, dok su iz Socijalističke narodne partije (SNP) kazali da će “uvijek biti sa narodom”.

Demokratski front je anti-NATO proteste najavio za 28. april, kada bi  crnogorski parlament trebalo da potvrdi Sjevernoatlantski  ugovor kojim Crna Gora i zvanično potvrđuje da postaje dio alijanse. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović odlučio je da se sjednica zbog svečanog karaktera  održi na Cetinju.

Ističući da će to otežati organizaciju skupa, jedan od sagovornika “Vijesti” rekao je da u Frontu još razmatraju moguće scenarije. “Bitno je da dođemo u što većem broju i pokažemo da se odluka o učlanjenju ne može donijeti bez konsultacije sa građanima. Zbog toga je dolazak na skup istorijska obaveza  za opoziciju”, kazao je on.

Funkcioner DF-a Slaven Radunović rekao je Televiziji Vijesti da je sjednica zakazana na Cetinju kako bi što manje građana došlo na proteste.

“To je kompilkovano, prvo što je Cetinje inače vrlo loše saobraćajno povezano sa ostatkom Crne Gore, naročito u odnosu na sjever, ali posebno sada kada su zatvoreni tuneli, putevi. Mislim, sve je to neko radio sa namjerom. Da se pobjegne od ovog trga u Podgorici, jer je DF zakazao proteste za svaki dan sljedeće nedjelje, da se ne bi desilo da nemamo zakazan protest”, kazao je Radunović.

(Vijesti)

Check Also

Đukanović za evroatlantske integracije ali i normalizaciju odnosa sa Rusijom

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović se zalaže za nastavak evroatlanstkog puta, ali je poslije ...

Vlast da pokrene dijalog za izmjenu izbornog zakona

Ukoliko želi vraćanje povjerenja u izborni proces vladajuća koalicija mora da pokrene dijalog o izmjenama ...

1 komentar

  1. Mali Becic, mladji je no cak i Milo kad ne je zajaha! Aleksa, vjerovatno jos jedan DPS spavac, preletacevic. Ove demoKra Te, ce skoro sigurno naslijediti Hiv Pozitivnu tobos opoziciju. I bice tu da kao Azra, Rozajka djevojka, pruzi ruku spasa DPSu kad god ga DF nokautira!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *