Besplatan ulaz u Nacionalne parkove Crne Gore 22. aprila - Volim Podgoricu

Besplatan ulaz u Nacionalne parkove Crne Gore 22. aprila

 

Povodom obilježavanja važnog ekološkog datuma – Dana planete zemlje, te shodno Odluci o visini naknada za korišćenje prostora, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga, pozivamo sve ljubitelje prirode, rekreativce i zainteresovane za boravak u prirodi da uz besplatan ulaz, 22. aprila 2017. godine posjete Nacionalne parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije.

Napominjemo da je NP Biogradska gora zatvoren za posjetioce zbog odrona koji je izazvalo nevrijeme, a javnost će o njegovom otvaranju biti blagovremeno obaviještena.

Posjetioci imaju priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima, prošetaju edukativnim i pješačkim stazama, a o njihovoj prohodnosti i uslovima na terenu informacije mogu dobiti od zaposlenih u Službama zaštite nacionalnih parkova.

Takođe, u subotu 22. aprila Služba za promociju, marketing i edukaciju Nacionalnog parka Lovćen organizovaće edukativnu radionicu povodom obilježavanja Dana planete zemlje sa učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Tivta i Petrovca. Istim povodom i zaposleni u NP Prokletije organizovaće edukativnu radionicu za učenike Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava u Centru za posjetioce u Gusinju.

Dan planete zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

Povodom ovog važnog ekološkog datuma pozivamo sve građane da ličnim primjerom u svom okruženju doprinesu podizanju svijesti o problemima životne sredine i važnosti očuvanja biodiverziteta nacionalnih parkova Crne Gore za buduće generacije.

1 komentar

  1. My spouse and i felt very fortunate when Michael managed to conclude his basic research through the ideas he had from your own web pages. It’s not at all simplistic to just possibly be offering solutions that others could have been making money from. And now we discover we need you to thank for this. The most important illustrations you made, the simple site navigation, the relationships you give support to create – it’s many overwhelming, and it’s really leading our son and our family feel that this subject matter is exciting, which is really mandatory. Thanks for the whole lot!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com