BUDITE U 18 H KOD SAT KULE: PODGORIČANI ovo NE SMIJETE propustiti - Volim Podgoricu

BUDITE U 18 H KOD SAT KULE: PODGORIČANI ovo NE SMIJETE propustiti

Manifestacija ,,Podgoričko proljeće“, čiji je cilj njegovanje duha i bogate tradicije stare Podgorice, počeće večeras na Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića, u 18 časova. Organizator, NVO Bisera i žene Podgorice, najavljuje da je za posjetioce pripremljen raznovrstan zabavno-muzički program i bogata trpeza, sa tradicionalnim podgoričkim specijalitetima.

“Posjetioci će moći da uživaju u specijalitetima poput pečene jagnjetine i teletine, mesnih rolata, suvog mariniranog krapa, nakoliko vrsta pastrmke (u kisjelom mlijeku, pržene i marinirane), dimljenog lososa, jegulje u orizu, priganica, pita, japraka, sarmi, mantija u mlijeku, domaće kisjele salate, crnogorskih suvomesnatih proizvoda, raznih vrsta sireva i peciva. Naravno, moći će i da se zaslade raznim kolačima -baklavom, urmašicama, kadaifom, tulumbama i sitnim kolačima, kao i da se okrijepe vinima Plantaža i nikšićkim pivom”, saopštili su organizatori.

U okviru zabavno-muzičkog programa nastupiće Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Zdravko Đuranović, Šukrija Žuti Serhatlić, Andrijana Božović, Igor Đurović, orkestar Zvuci sa Ribnice, Tanja Šeter, Edo Abdović, Sevdah kvartet, Dejan Škuletić, Đulija Pelingu, Hamza Haverić, Marijana Martinović, Esad Merulić, Nezo Haverić, Nina Strugar, Dragan Račić, Bucko Mijović, Aldin Avdijaj, orkestar Kapidžik, KUD „Mirko Srzentić“ i školski orkestar OŠ „Štampar Makarije“.

Program će voditi Milorad Miranović i Miomir Maroš.

(Pobjeda)

65 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com