Đukić: Sve analize, svi nalazi i sve studije govore u prilog vojne neutralnosti kao najbolje pozicije - Volim Podgoricu

Đukić: Sve analize, svi nalazi i sve studije govore u prilog vojne neutralnosti kao najbolje pozicije

Povodom zakazane sjednice na Cetinju za 28.04.2017. godine na kojoj bi na dnevnom redu trebala da se nađe ratifikacija protokola između Crne Gore i NATO saveza, izvršni direktor Pokreta za neutralnost, Stefan Đukić je svim poslanicima vladajuće koalicije, kao i poslanicima SDP-a proslijedio Studiju o neutralnosti Crne Gore, izrađenu od strane ove NVO, pod vođstvom Ognjena Jovovića i Filipa Kovačevića uz propratni tekst:

„Smatram da bi bilo dobro da se upoznate i sa ovakvom studijom i sa mišljenjem koje nudi jedno alternativno tumačenje buduće geopolitičke pozicije Crne Gore. Sve analize, svi nalazi i sve studije koje je izveo naš Pokret govore u prilog vojne neutralnosti kao najbolje pozicije u bezbjednosnom, ekonomskom i svakom drugom strateškom pogledu.

Takođe, znajući da je Evropska Unija strateški interes naše zemlje, smatramo da je njen bezbjednosni okvir, obuhvaćen u stavu 42.7 Lisabonskog sporazuma po kojem sve članice moraju da štite onu koja zatraži bezbjednosnu pomoć, dovoljan da sačuva suverenitet i granice Crne Gore. Stoga Vas molim da razmislite još jednom o strateškim interesima naše zemlje, da vratite protokol na javnu raspravu i da se založite za referendum.“

Studiju možete pročitati OVDJE.

http://mnmne.org/index.php/studija/

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com