Konotar o aferi “Primorka”: Vlada odobrila pljačku građana - Volim Podgoricu

Konotar o aferi “Primorka”: Vlada odobrila pljačku građana

Nakon što su iz DPS- a odbacili medijske navode u vezi sa slučajem Primorka, ističići da je jedini motiv Vlade za davanje garancija ‘Primorki’ i drugim preduzećima bio da se pravovremenom reakcijom pokuša na najbolji način zaštititi ekonomski interes države i njenih građana, oglasili su se iz GP URA. Potpredsjednik te partije, Miloš Konotar tvrdi da je u slučaju privatizacije „Primorke Bar“ apsolutno jasno da je Vlada, na čelu sa bivšim premijerom Milom Đukanovićem, odobrila pljačku građana od četiri miliona eura, iako, kako kaže,  iz DPS-a još jednim nepotpisanim saopštenjem kažu da su štitili interese Crne Gore.

Konatar je saopštio da su građane štitili na isti način kao i preostalih 190 miliona palih garancija koje su platili građani,”a sve pod pokroviteljstvom Đukanovićeve i Lukšićeve vlade”.

„Znaju dobro građani Crne Gore kako je DPS ‘štitio’ njihove interese u proteklih 27 godina. Nažalost, to građani najbolje vide po stanju svojih novčanika ili po broju nezaposlenih članova porodice i prijatelja, bez obzira koliko nepotpisanih saopštenja stiglo iz DPS-a. Kad god se DPS sakrivao iza državnih interesa Crna Gora je gubila, građani su pljačkani, a oni se bogatili“, istakao je Konatar.

On navodi da, kao i sada za „Primorku Bar“, iz DPS-a su nas početkom devedesetih ubjeđivali da „ratom za mir“ štite interese Crne Gore.

“Oni su „štitili“ interese i za sobom ostavili sramotu, spaljene kuće i izgubljene živote. „Štitili“ su interese i onda kada su deportovali nedužne ljude. Pa je došao i čuveni tranzit cigareta, i tu su oni „štiteći“ interese građana sebe enormno obogatili. A onda su odlučili da privatizuju najbolje i najvrednije privredne subjekte po već uigranom scenariju – Crna Gora gubi, građani se pljačkaju, a oni se bogate”, dodao je on.

On je upitao da li potrebno i spominjati drugog čovjeka DPS-a,”Svetozara Marovića”.

„ Sjećate li se kako je on „štitio“ državne interese, dok ste se usiljeno smijali njegovim „filozofskim“ govorima na predizbornim skupovima DPS-a?“ stoji između ostalog u odgovoru potpredsjednika pokreta URA.

 

Prema njegovim riječima, danas  smo došli do „Primorke Bar“ poslije godina u kojima se DPS klela u Marovića i “štitila” državne interese rasprodajom najvrednijih državnih resursa, ostavivši ljude bez posla zatvaranjem fabrika, dok se “šef Đukanović sa sebi najodanijim ljudima enormno obogatio”.

“I sada iz nepotpisanog saopštenja čitamo već poznatu priču: „štitili smo interese Crne Gore“, i opet su te njihove interese građani platili sa 4 miliona eura!Gospodo iz DPS-a, Crna Gora bi danas bila slobodnija, pravednija i bogatija samo da vi niste „štitili“ državne interese. Crna Gora će vas preživjeti i vrlo brzo će biti slobodna, a budućim generacijama ostavljamo opomenu da nikada više ne dozvole da neko „štiti“ građane kao što ste to vi radili prošlih 27 godina”, zaključio je Konotar.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com