Lipovina, Borozan i Simić pozvani da igraju za CG - Volim Podgoricu

Lipovina, Borozan i Simić pozvani da igraju za CG

Selektor naše muške reprezentacije Dragan Đukić objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke, a među kandidatima za nacionalni tim nalaze se i Vladan Lipovina, Vuko Borozan i Nebojša Simić.

Srpski stručnjak nedavno je u intervjuu za CdM poručio da će zvati sve igrače za koje smatra da zaslužuju da budu dio naše reprezentacije, a samim tim i igrače koji su pokazali nezadovoljstvo zbog stanja u domaćem rukometu.

Tandem ubojitih bekova nedavno je poručio da se neće odazivati na poziv za nastup u majici sa državnim grbom dok se ne popravi stanje u Savezu, kao i poboljšaju uslovi za rad i pripreme muške reprezentacije, ali i demantovao da razmišlja da igra za nacionalni tim druge države.

Prethodno je Rukometni savez saopštio da su Borozan i Simić saopštili da neće igrati za reprezentaciju naše zemlje jer imaju ponude drugih selekcija.

Uslijedili su sastanci čelnika RSCG sa ministrom sporta Nikolom Janovićem, koji je potvrdio da su Lipovina i Borozan spremni da se vrate u reprezentaciju, a da se još čeka na rješenje statusa Nebojše Simića.

Okupljanje kandidata za selekciju zakazano je za 30. april u Podgorici, a tada ćemo znati hoće li Lipovina i Borozan biti sa reprezentacijom.

“Lavovi” će 3. maja u Hlohovecu gostovati Slovaci dok će tri dana kasnije istog rivala dočekati u Bijelom Polju.

Na spisku Dragana Đukića nalaze se:

golmani – Rade Mijatović (Meškov Brest), Nebojša Simić (Kristijanštad) i Mile Mijušković (Benidorm);

krila – Miloš Vujović (Tatabanja), Igor Marković (Komlo), Mirko Majić (Borac), Marko Lasica (Politehnika) i Mirko Radović (Valans)

pivoti – Nemanja Grbović (Cegled), Nebojša Simović (Balmazujvaroš) i Marko Čampar (Satu Mare);

Bekovi – Igor Radojević (Eger), Vasko Ševaljević (Tuluz), Miloš Božović (Tatabanja), Vuko Borozan (Vardar), Žarko Pejović (Dankerk), Božo Anđelić (Cegled), Stefan Čavor (Veclar), Ivan Perišić (Cegled) Vladan Lipovina (Al Nasr).

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com