“Počinilac napada u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države” - Volim Podgoricu

“Počinilac napada u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države”

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za sinoćnju pucnjavu u Parizu, u kojoj je ubijen jedan policajac, a teško ranjena još dvojica, objavila je agencija Amak bliska džihadistima

“Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države”, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Portparol ministarstva Pjer Anri Brande izjavio je da je još rano reći šta je bio motiv napada.

Pariz: Traži se drugi napadač

Francuska policija izdala je nalog za hapšenje drugog osumnjičenog za pucnjavu u centru Pariza, u kojoj je sinoć ubijen jedan, a teško ranjeno dvoje policajaca, javlja Rojters, pozivajući se na dokument u koji je imao uvid.

U nalogu za hapšenje piše da je osumnjičeni stigao u Francusku vozom iz Belgije.

Oland ubijeđen da je pucnjava u Parizu “teroristički akt”

Francuski predsjednik Fransoa Oland ubijeđen je da okolnosti u vezi sa napadom na policajce u Parizu ukazuju na “teoristički čin”.

Nakon što je u pucnjavi u Jelisejskim poljima ubijen jedan, a teško ranjena dvojica policajaca, Oland je za danas sazvao sastanak Savjeta za nacionalnu odbranu i bezbjednost, koji čine vrhovni bezbjednosni, policijski i vojni zvaničnici, kao i nekoliko članova vlade, prenio je AP.

Napad u Parizu tokom predsjedničke debate

Francuski predsjednički kandidati, koji su učestvovali u televizijskoj debati u vrijeme kada se dogodio napad na policajce u Parizu, izrazili su solidarnost sa snagama reda nakon pucnjave, u kojoj je jedan policajaca ubiijen, a dvojica ranjena.

Svih 11 kandidata – od krajnje ljevice do krajnje desnice – učestvovalo je u debati uoči prvog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju, a televizijski prenos je zbog napada na kratko prekinut.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com