PODGORICA: Spor oko zemlje okončan tragedijom - Volim Podgoricu

PODGORICA: Spor oko zemlje okončan tragedijom

Saslušanjem svjedoka, juče je u podgoričkom Višem sudu nastavljeno suđenje Zoranu Boljeviću (62) za ubistvo strica Slavka Boljevića i ranjavanje bratanića Alekse. Proces vodi sudija Predrag Tabaš.

Prema navodima optužnice, Zoran Boljević je 22. avgusta prošle godine nakon svađe iz pištolja ispalio hitac u Slavka Boljevića, koji je podlegao povredama. Jednim metkom pogodio je i bratanića Aleksu Boljevića koji je zadobio teške povrede.

Prema riječima supruge optuženog, Vesne Boljević, tog dana kada je prišla česmi koja se nalazi na imanju njihovog rođaka Slavka, verbalno su je napali „Aleksa, Mladen i Slavko Boljević“.

Sukob

– Psovali su me i vrijeđali. Prišao je suprug Zoran da se prepire sa njima, a Slavko je tada pljunuo na njega. Slavko je prvi udario mog supruga šakom u lice, a zatim su ga sva trojica udarali pesnicama u glavu – kazala je ona.

Kako svjedokinja tvrdi, optuženi Boljević je uzeo držalicu da se odbrani ali su trojica rođaka nasrnuli na njega i oborili ga na beton.

– Mladen Boljević je uzeo malu metalnu stolicu i mene udario po ruci, a zatim Zorana u glavu. Mladen ga je gađao i kliještima i promašio, ali je pogodio u auto. Unuke su vrištale – ispričala je Vesna Boljević. Tvrdila je da su se Slavko, Mladen i Aleksa ,,ponašali kao zvijeri, a ne kao ljudi“.

– Kako sam dijabetičar, šećer mi se povisio, pa sam ušla u kuću. Ne znam kako je Zoran ušao u kuću i izašao. Čula sam pucanj. Nisam vidjela kada je Zoran pucao na njih – kazala je ona. Svjedokinja je navela da je njen suprug ušao u kuću i ostavio pištolj na tronošcu. – Bio je blijed i ništa nije govorio – kazala je. Navela je da je njen suprig 35 godina vodio parnični spor oko imovine sa Slavkom Boljevićem.

– Njegova najljepša mladost je prošla u suđenjima. Toliko puta je Zoran dobijao na sudu, ali ovaj zadnji spor je izgubio – kazala je Vesna Boljević.

Sudski spor

S druge strane, svjedok Ilija Boljević, kome je optuženi brat od strica tvrdio je da nije očevidac događaja ali da je čuo dva pucnja a potom i viku. – Odmah sam znao šta se desilo. Siguran sam bio da je Zoran pucao u Slavka i moju braću. Sreo sam Mladena koji mi je rekao: ,,pobi nas Zoran“. Vidio sam i ranjenog Aleksu Boljevića, kojem sam prišao da pomognem. Kada sam prišao Slavku, pocijepao sam mu majicu i rukama pokušavao da zaustavim krvarenje“ – rekao je ovaj svjedok. Optuženog Zorana opisao je kao konfliktnu ličnost, te da je i otac optuženog Rajko Boljević potezao pištolj. Naveo je da je „Rajko Boljević dizao pištolj na svoju braću i majku, i bio spreman da ih ubije zbog imovine“. Istakao je da je nakon Rajkove smrti, Zoran nastavio da se tako ponaša i da mu nije iznenađenje što je uradio. Kazao je da sa optuženim i njegovom porodicom ne govori 30 godina.

– Sada pokojni Slavko je svoju zemlju dao Rajku, ocu optuženog, na korišćenje, jer je loše živio. I ovako mu se vratilo. Parnica oko podjele imovine između pet brata je trajala 30 godina, a svi znamo da je ova zemlja o kojoj je riječ pripadala Slavku – ispričao je Ilija Boljević.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com