Početna » SPORT » Fudbal » SAVIĆEVIĆ: Hrvati najbolji, Srbi su drugi pa svi mi ostali

SAVIĆEVIĆ: Hrvati najbolji, Srbi su drugi pa svi mi ostali

Prvi čovjek crnogorskog fudbala i najveća ikona našeg sporta Dejan Savićević smatra da su od svih zemalja bivše Jugoslavije iz koje je nastalo šest reprezentacija (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, BiH, Makedonija i Slovenija), “kockasti” danas najbolji.

“Po mom mišljenju Hrvatska trenutno ima najjaču reprezentaciju. Pojavila im se jedna generacija vrhunskih igrača, koji igraju u najjačim evropskim klubovima. Oni su sigurno na prvom mjestu. Na drugo mjesto bih stavio Srbiju, pa onda dođu svi ostali, Bosna, mi, Slovenija koja u posljednje vrijeme ima dosta uspjeha, pa i Makedonija”, kaže Savićević.

Nekadašnji as Budućnosti, Crvene zvezde i Milana smatra da je stara liga Jugoslavije bila mnogo jača nego sadašnja nezavisna takmičenja.

“Sigurno da nam lige nisu na onom nivou na kome su bile u vrijeme stare Jugoslavije. Lige su nam slabije, ali mislim da i iz takvih liga izađe dosta dobrih igrača koji kasnije naprave karijere u inostranstvu”, poručuje Savićević za Radio slobodna Evropa.

Popularni Genije smatra da ulaganja u domaći fudbal nijesu dovoljna.

“Ulaganje u fudbal nijesu onakva kakva su bila u vrijeme stare Jugoslavije, da ne govorim o komunističkoj eri kada se sve drugačije radilo i puno sistematičnije nego što se sada radi na prostoru bivše Jugoslavije”, rekao je on.

Dnevne novine

 

Check Also

Goca Tržan i Dejan Savićević se sreli na NUDISTIČKOJ plaži, evo kako je “genije” ODREAGOVAO! (VIDEO)

Kad je vidio kroz golu pjevačicu Deki nije znao gdje da gleda! A i kako ...

PLES GENIJA NA TEATRU SNOVA: Kako je Dejan Savićević ‘krio’ loptu od Crvenih đavola (VIDEO)

Na današnji dan 1991. godine, na Old Trafordu su se sastali Mančester Junajted, kao pobjednik ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *