SAVIĆEVIĆ: Hrvati najbolji, Srbi su drugi pa svi mi ostali - Volim Podgoricu

SAVIĆEVIĆ: Hrvati najbolji, Srbi su drugi pa svi mi ostali

Prvi čovjek crnogorskog fudbala i najveća ikona našeg sporta Dejan Savićević smatra da su od svih zemalja bivše Jugoslavije iz koje je nastalo šest reprezentacija (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, BiH, Makedonija i Slovenija), “kockasti” danas najbolji.

“Po mom mišljenju Hrvatska trenutno ima najjaču reprezentaciju. Pojavila im se jedna generacija vrhunskih igrača, koji igraju u najjačim evropskim klubovima. Oni su sigurno na prvom mjestu. Na drugo mjesto bih stavio Srbiju, pa onda dođu svi ostali, Bosna, mi, Slovenija koja u posljednje vrijeme ima dosta uspjeha, pa i Makedonija”, kaže Savićević.

Nekadašnji as Budućnosti, Crvene zvezde i Milana smatra da je stara liga Jugoslavije bila mnogo jača nego sadašnja nezavisna takmičenja.

“Sigurno da nam lige nisu na onom nivou na kome su bile u vrijeme stare Jugoslavije. Lige su nam slabije, ali mislim da i iz takvih liga izađe dosta dobrih igrača koji kasnije naprave karijere u inostranstvu”, poručuje Savićević za Radio slobodna Evropa.

Popularni Genije smatra da ulaganja u domaći fudbal nijesu dovoljna.

“Ulaganje u fudbal nijesu onakva kakva su bila u vrijeme stare Jugoslavije, da ne govorim o komunističkoj eri kada se sve drugačije radilo i puno sistematičnije nego što se sada radi na prostoru bivše Jugoslavije”, rekao je on.

Dnevne novine

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com