Suđenje za ubistvo učiteljice u Ulcinju: Komšija kaže da je optuženi pošten čovjek - Volim Podgoricu

Suđenje za ubistvo učiteljice u Ulcinju: Komšija kaže da je optuženi pošten čovjek

U nastavku suđenja ulcinjskom cvjećaru Goranu Đurišiću (52), optuženom da je 14. septembra 2015, ubio učiteljicu u penziji Stanu Božović (67) u ulcinjskom naselju Meterizi, saslušan je Naip J. Majić, komšija optuženog Đurišića.

Svjedok je danas u podgoričkom Višem sudu pred vijećem sudije Vladimira Novovića, kazao da poznaje optuženog dugi niz godina, opisujući ga da se radi o poštenom čovjeku za koga može samo sve najbolje da kaze.

Sudija Novović pročitao je iskaz ovog svjedoka koji je dao u tužilačkoj istrazi. Majić je ispričao da je u septembru 2015, optuženi često dolazio na njegov poziv jer mu je bio dužan 3.100 eura desetak godina od čega mu je “malo po malo” vratio 1.700 eura. Naveo je da ga je često pozivao ne bi li mu optuženi vratio taj novac zbog kojeg duga je često dolazio u sukob sa suprugom koja je insistirala da im se novac vrati. Prisjetio se da je te noći u septembru, ne sjeća se kojeg datuma, iz svoje radnje primijetio optuženog kako izlazi iz jednog crnog automobila u kome se osim optuženog nalazio njegov vozač i još dva čovjeka koja su sjedjela na zadnjem sjedištu. Uputio se ka njegovoj radnji gdje se, kako tvrdi svjedok, zadrzao desetak minuta. Popili su po sok, te da je Goran Đurišić ispušio tri-četiri cigarete.

“Ja se ne sjećam da li je Goran ovom prilikom kod mene skidao trenerku”, rekao je svjedok. Majić je juče dodao da je optuženi tada izašao iz auta marke “golf” crne boje i da se nije radilo o taxi vozilu.

Svjedok nije mogao da precizira tačno vrijeme te kritične noći kada ga je u radnji posjetio Goran Đurišić, ali se sjetio da je bio dan.

Optuženi i njegov branilac advokatica Radmila Ostojić prigovorili su iskazu svjedoka u dijelu koji se razilazi sa njegovom odbranom.

Kako se navodi u optužnici Ljiljane Lakić, državnog tužioca na radu u višem državnom tužilaštvu, Đurišić je počinio krivično djelo razbojništvo sa smrtnim ishodom. On je 14. septembra 2015, u vremenu od 19 do 22 sata  u Ulcinju, zajedno sa Ardian Pjetro, te maloljetnim P.A (16) i P.A. (17), državljanima Republike Albanije, upotrebom sile protiv Božović, oduzeli novac, udarali je i vezali selotejp trakom noge i ruke i usmrtili. Okrivljeni je Ardianu izložio plan da Božović u kući ima 350.000 eura, nakon čega je angažovao dvojicu maloljetnika. U optužnici piše da je maloljetnicma nabavio rukavice i selotejp traku, te dok su oni tukli staricu, on i je čuvao stražu, a zatim ih je taksijem prebacio do granice Albanije.

Suđenje se nastavlja 12. maja.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com