Početna » SPORT » Košarka » Trofej EuroBasketa stigao u Podgoricu

Trofej EuroBasketa stigao u Podgoricu

U Podgorici je danas stigao trofej EuroBasketa, u okviru promocije Evropskog prvenstva u košarci, koje će u septembru ove godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj. Jedan od učesnika biće i selekcija Crne Gore, čiji igrači i stručni štab su obećali borbu za što bolji plasman.

Trofej se u sklopu turneje u organizaciji evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) prezentuje u svim državama koje će u septembru učestovovati na smotri najboljih evropskih selekcija, a Crna Gora je treća na spisku zemalja u kojoj su navijači i cjelokupna košarkaška javnost imali priliku da vide trofej.

Na mostu Milenijum u Podgorici danas su se okupili neki od crnogorskih reprezentativaca, selektor BogdanTanjević, kao i igrači iz najmlađih selekcija.

 

Selektor crnogorske reprezentacije Bogdan Tanjević kazao je da mnogi igrači sanjaju da dođu u državni i tim i da se bore za jedan ovakav trofej.

Zahvaljujući godinama koliko se bavim ovim poslom, prvo kao igrač, a onda i kao trener, imao sam priliku da sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije, a onda i sa reprezentacijom Italije 1999. godine osvojim ovakav trofej. Danas smo svi ovaj trofej dočekali sa velikom radošću, tako ćemo ga i ispratiti dalje u Ukrajinu. Ukupno 24 zemlje Evrope kreće u borbu za ovaj trofej i mislim da će se sve voditi u jednoj fer borbi, a nadamo se da će naš tim stići što dalje na takmičenju i da će gajiti taj san da može da osvoji ovaj trofej“, rekao je Tanjević.

Reprezentativac Suad Šehović, kazao je da je jako srećan što je ovaj trofej danas u Podgorici i Crnoj Gori.

 

„Mi kao košarkaši jedva čekamo da počnu pripreme, da se što bolje pripremimo za predstojeće EP. Ostali smo dužni, kako navijačima tako i košarkaškoj javnosti, jer smo propustili prošlo EP, a želje i motiva neće faliti“, kazao je Šehović.

 

Reprezentacija Crne Gore igraće u grupi „C“ na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

Ostali rivali izabranicima Bogdana Tanjevića biće aktuelni šampion Španija, Mađarska, Češka, Rumunija i Hrvatska. Četiri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala.

Check Also

Francuska se pokajala zbog onog što je uradila kralju Nikoli i Crnoj Gori 1918te

Crnogorska je čestitala princu Nikoli Petroviću odlikovanje „Legije časti“ koje mu je u ime Francuske ...

U UTORAK SE NASTAVLJA SUĐENJE ANDRIJI MANDIĆU I SLAVENU RADUNOVIĆU

u­đe­nje čel­ni­ci­ma De­mo­krat­skog fron­ta An­dri­ji Man­di­ću i Sla­ve­nu Ra­du­no­vi­ću bi­će na­sta­vlje­no u uto­rak u Vi­šem ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *