22. DAN RATA: SAD šalje dronove, projektil pogodio soliter u Kijevu, preminula jedna osoba - Volim Podgoricu

22. DAN RATA: SAD šalje dronove, projektil pogodio soliter u Kijevu, preminula jedna osoba

Rat u Ukrajini ušao je u četvrtu nedjelju. Dvadeset drugog dana ruske invazije na susjednu državu ne prestaju napadi na civilne ciljeve i naseljena područja ukrajinskih gradova.

Regionalni guverner Černjihova potvrdio je da su juče u gradu ubijene 53 osobe. Podsjećamo, juče je saopšteno da su tijela troje djece pronađena u granatiranoj zgradi u tom gradu.

Ruske snage su takođe ubile deset osoba dok su čekale u redu za hljeb, saopštila je američka ambasada u Kijevu.

Sjeverni grad je pod opsadom od 25. februara. Poznat je po svojim svetim hrišćanskim hramovima, ali je tokom invazije bio pod intenzivnim granatiranjem.

Ukrajinski predsjednik Zelenski u najnovijem je noćnom obraćanju rekao da su ruski gubici u Ukrajini veći nego u Siriji, Čečeniji i Avganistanu, prenosi BBC.

Obraćajući se Rusima u Rusiji, Zelenski je rekao: “Ruske snage trpe takve gubitke u Ukrajini, kakvi nijesu bili ni u Siriji, niti u Čečeniji. Niti su sovjetske snage pretrpjele takve gubitke u Avganistanu”, rekao je on.

Ne zna se kako je Zelenski došao do tih podataka.

Sjedinjene Američke Države (SAD) će poslati 100 ubojitih bespilotnih letjelica u Ukrajinu kao dio velikog vojnog paketa pomoći, objavio je AP citirajući američkog zvaničnika “upoznatog s odlukom” administracije predsjednika Bajdena.

Izvor iz američkih vojnih krugova, koji je pristao da govori uz uslov da ostane neimenovan, rekao je da se razgovaralo o sistemu “Switchblade 300”.

Najmanje jedna osoba je poginula, a tri su povrijeđene kada su ostaci oborene rakete pogodili stambenu zgradu u Kijevu, javlja Rojters.

Zgrada od 16 spratova je pogođena oko pet sati po lokalnom vremenu.

Ukrajinska agencija Unian navodi da je 30 ljudi evakuisano i da je požar ugašen.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com